Stăm acasă! Ucraina şi-a închis frontierele pentru străini, iar UE şi Rusia se pregătesc să o facă

Ucraina restricționează temporar intrarea cetățenilor străini pe teritoriul său, în scopul prevenirii răspândirii infectării cu COVID-19.

Conform informațiilor oficiale ale autorităților ucrainene, începând din 16 martie 2020, ora 00:01 (ora locală), timp de două săptămâni nu se va putea efectua trecerea frontierei de stat la intrarea în Ucraina, inclusiv la tranzit, a cetățenilor străini și a persoanelor apatride, notează UNIMEDIA.

FOTO: novostipmr.com

Această restricție nu se va referi la cetățenii străini și persoanele apatride din următoarele categorii:

  • colaboratorii misiunilor diplomatice străine, oficiilor consulare și reprezentanților organizațiilor internaționale acreditate în Ucraina, precum și membrii familiilor lor;
  • persoanele care dețin permis de ședere permanent sau temporar în Ucraina.

Săptămâna trecută, România a anunțat că închide mai multe puncte de frontieră, pe toate granițele, inclusiv cea cu Republica Moldova. Iar începând cu 16 martie, România a intrat în stare de urgență națională.

Și Uniunea Europeană se pregăteşte să intre în carantină. Timp de 30 de zile, granițele pentru străini vor fi închise, deşi deocamdată un termen de intrare în vigoare a regulii nu a fost stabilit.

Și Federația Rusă închide granițele pentru străini până la începutul lunii mai. Restricția va începe pe data de 18 martie 2020.

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Vezi neapărat:

https://autoblog.md/de-retinut-punctele-de-trecere-a-frontierei-care-raman-deschise-in-contextul-pandemiei-de-covid-19/

https://autoblog.md/moldovenii-si-covid-19-cate-persoane-au-intrat-si-au-iesit-din-tara-in-ultimele-7-zile-inclusiv-cu-masini/

https://autoblog.md/breaking-news-incepand-cu-luni-16-martie-majoritatea-showroom-urilor-si-service-centrelor-auto-nu-vor-activa/

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/