in , ,

(video) Premieră: Dacia a lansat noul Logan Stepway şi în regiunea noastră

Dacia surprinde o dată în plus lumea auto cu o propunere inedită în segmentul vehiculelor sedan compacte. Astfel, pentru cel mai vândut model din Romania, dar şi din Republica Moldova, noua versiune Stepway, cu un design modern si atrăgător, este disponibilă din 14 noiembrie curent, în timp ce în ţara noastră va sosi mai târziu.

Anterior, un asemenea model a fost prezentat doar pentru piaţa din Federaţia Rusă şi doar cu logo Renault.

Nu se menționează exact care e garda la sol a modelului românesc (Logan MCV Stepway are 177 mm), dar pentru cel în specificaţie rusească s-a anunţat una de tocmai 195 de mm!

După ce a introdus pe neaşteptate Logan MCV Stepway în 2017 la Salonul Auto de la Geneva, iată că Dacia a decis să lanseze o versiune “off-road” şi pentru Logan-ul obişnuit, una care se remarcă prin elementele de stil inspirate din universul vehiculelor din familia Stepway.

Aspectul robust este subliniat atât de elementele de protecție laterale specifice, de culoare neagră, de ornamentele cu aspect cromat, dispuse în partea inferioară a barelor de protecție față și spate, cât și de jantele Flexwheels de 16 inci.

Interiorul, spațios și primitor, dispune de o tapițerie specifică, în două nuanțe de gri. Denumirea Stepway se regăsește atât pe spătarele scaunelor, cât și în partea de jos a volanului îmbrăcat în piele.

Confortul oferit este subliniat de prezența unei game largi de echipamente, printre care sistemul de navigație MediaNav cu ecran tactil de 7 inci, oglinzile reglabile electric cu dejivrare, sistem cruise control sau asistența la parcarea cu spatele.

Evident, noul Logan Stepway asigură un spațiu generos pentru toți ocupanții săi și pentru bagajele acestora, volumul portbagajului situându-se printre cele mai bune din segment (510 litri, cu posibilitatea de a ajunge la 1.257 litri în cazul în care bancheta spate este rabatată).

Pentru modelul Logan, noua versiune Stepway aduce în exclusivitate culoarea Bleu Azurite pentru caroserie. Opțional, vehiculul poate fi echipat cu jante de aluminiu, aer condiționat cu reglare automată și cameră video pentru asistența la parcarea cu spatele.

Modelul este disponibil în trei variante de motorizare. Este vorba de cunoscutul și apreciatul propulsor pe benzină TCe 90, și de două motoare diesel : Blue dCi 75 și Blue dCi 95, eficiente și puternice. Tracţiunea este doar pe puntea din faţă.

Preţul de start al sedanului urmează a fi stabilit de către dealerul de la Chişinău, însă nu ar trebui să se diferenţieze prea mult de cel al unui Logan MCV Stepway, disponibil deja pentru achiziție în ţara noastră pentru cel puţin 11.700 de euro.

Iti place articolul?