(video) Noul Aston Martin Valkyrie – start producţie

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

I-a venit timpul într-un final! Noul Aston Martin Valkyrie, prototipul căruia a fost arătat în deja îndepărtatul 2016, a intrat oficial în producţia de serie, deşi conform primelor promisiuni procesul trebuia să înceapă până în 2019.

Deşi aşteptarea a fost lungă şi unii clienţi poate şi-au pierdut răbdarea, britanicii în colaborare cu Red Bull Racing şi-au dus proiectul unic până la capăt!

În ultimii cinci ani hipercarul a primit o denumire în locul codului AM-RB 001 și a fost serios reproiectat. Conceptul general a rămas același (șasiu inspirat din Formula 1, poziționarea centrală a motorului, V12 electrificat), dar designul și tehnologiile i-au fost revizuite. Nici scaunele din cockpit-ul cu două locuri nu sunt aranjate în tandem, ca în primul prototip, ci unul lângă altul.

Din start celebrul specialist în aerodinamică Adrian Newey din echipa Red Bull Racing a fost implicat în dezvoltarea mașinii şi, deşi recent Aston Martin a venit în F1 cu propria echipă, cooperarea cu Red Bull în cadrul acestui proiect a fost menținută până la ultimele lucrări.

Amintim că Valkyrie este echipat cu un unic V12 natural aspirat de 6.5 litri, dezvoltat împreună cu Cosworth. Se poate roti până la 11.100 rpm și produce aproximativ 1000 de cai putere. Cutia de viteze este una robotizată cu şapte trepte marca Ricardo şi are integrată un motor electric. Acesta, cât şi bateria, sunt livrate de Rimac.

Puterea maximă a sistemului este de 1.155 CP şi 700 Nm de cuplu. Tracţiunea este pe puntea din spate. Caracteristicile dinamice finale încă rămân necunoscute pentru moment.

Producția lui Valkyrie are loc într-un atelier separat lângă sediul central din Gaydon, Marea Britanie. Pentru asamblarea cap-coadă a fiecărei maşini sunt necesare 2.000 de ore de muncă manuală. Primul exemplar este deja gata şi în scurt timp va fi înmânat proprietarului după o sesiune de teste pe circuitul Silverstone.

Valkyrie Coupe va exista în doar 150 de exemplare. Toate au deja un proprietar şi costă minim 3.000.000 de dolari. Vor fi făcute şi alte 40 de versiuni non-hybrid pentru circuit – Valkyrie AMR Pro – care costă minim 3.5 milioane de dolari şi care la fel au deja câte un proprietar. Iar recent a fost anunţat Valkyrie Spider într-o ediţie limitată la 85 de exemplare.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/