(foto) Oferă performanţe apropiate de cele ale unui monopost de F1! Iată varianta finală a lui Valkyrie AMR Pro

Prezentat la Salonul Auto de la Geneva din 2018 în calitate de prototip, Aston Martin a operat în timp câteva modificări în designul acestei maşini şi o arată acum în format actualizat, final. Noul Aston Martin Valkyrie AMR Pro este o maşină de circuit, făcută cu inspiraţie din formele celei care se pregăteşte pentru a concura în cursele de anduranţă.

Caracteristici cheie:

  • Are la bază modelul stradal Aston Martin Valkyrie.
  • În 2019, Aston Martin, Adrian Newey, Red Bull Advanced Technologies (RBAT) și partenerul de inginerie Multimatic au lucrat intens la un design de mașină de curse Aston Martin Valkyrie, cu scopul de a câștiga cursa de 24 de ore de la Le Mans în noua clasă de top Hypercar. Acest design avansat a şi format acum baza noului model radical Valkyrie AMR Pro.
  • În cazul în care propunerea inițială, prin intermediul conceptului din 2018, a fost mai mult un exercițiu de stoarcere a cât mai multe performanțe de pe platforma modelului stradal Valkyrie, noul Valkyrie AMR Pro beneficiază de șasiul pur, optimizat pentru curse al proiectului Le Mans, de evoluțiile aerodinamice și ale grupului motopropulsor. Mai mult decât atât, cu designul și performanța sa, care nu sunt restricţionate de careva reguli, capacitățile modelului AMR Pro le depășesc acum pe cele ale mașinii concepute pentru a contesta victoria absolută în cursa de la Le Mans.
  • Continuând parteneriatul tehnologic cu Red Bull Advanced Technologies (RBAT), Valkyrie AMR Pro este o mașină cu o potență fără precedent și capabilități uluitoare. Folosește o versiune unică a șasiului lui Valkyrie, care are un ampatament cu 380 mm mai lung și ecartamente extinse cu 96 mm pe puntea din faţă, alături de alţi 115 mm pe spate.
  • Valkyrie AMR Pro are, de asemenea, un pachet aerodinamic agresiv care adaugă o lungime suplimentară de 266 mm și, datorită stăpânirii fluxului de aer de sub caroserie și de peste aripi, generează niveluri extraordinare de forță de apăsare, dublu faţă de cât produce modelul stradal, putând astfel realiza o accelerație laterală mai mare de 3G.
  • În căutarea celei mai mici greutăți și a celor mai rapizi timpi de tur, Valkyrie AMR Pro se bazează exclusiv pe o versiune modificată a senzaționalului motor V12 natural aspirat de 6.5 litri, construit de Cosworth, fiind capabil să genereze 1.014 CP şi să se rotească cu 11.000 rpm!
  • Economiile de greutate provin din eliminarea sistemului hibrid cu baterie şi alte componente electrice, plus o serie de alte măsuri luate, inclusiv dotarea cu o caroserie ultra-ușoară din fibră de carbon, osii de suspensie din carbon și parbriz + geamuri laterale Perspex. Împreună cu o eficiență aerodinamică care depășește reglementările clasei Le Mans Hypercar, Valkyrie AMR Pro promite performanțe de circuit apropiindu-se de cele ale unei mașini de Formula 1!
  • Mai multe detalii cu privire la caietul de sarcini a Valkyrie AMR Pro și despre performanță vor fi dezvăluite mai târziu în acest an.
  • Producătorul estimează că un tur al circuitului folosit în cursa de 24 de ore de la Le Mans s-ar putea parcurge cu o astfel de maşină în trei minute şi 20 de secunde.

Posesorii de Valkyrie AMR Pro vor primi posibilitatea de a participa la o experiență personalizată, găzduită de Aston Martin pe o selecție de circuite internaționale FIA din întreaga lume. Experiența va include acces pe pistă și la boxe, sprijin din partea unei echipe de instructori Aston Martin Valkyrie, precum și îmbrăcăminte de curse exclusivă FIA și o cină VIP.

Aceste zile de circuit vor fi deschise tuturor clienților Aston Martin Valkyrie, împreună cu o selecție de experiențe Art of Living, unde vor conduce pe unele dintre cele mai provocatoare și dinamice drumuri din Marea Britanie și Europa, America și nu numai. Informații suplimentare cu privire la aceste experiențe exclusive vor fi lansate mai târziu în acest an.

Cu o vastă activitate de dezvoltare finalizată folosind instrumente puternice de simulare, testarea în condiţii reale a lui Valkyrie AMR Pro urmează să înceapă în mod iminent. Piloții echipei Aston Martin Cognizant Formula One Team vor fi implicați de la început pentru a dezvolta configurația dinamică a mașinii.

Fiind anunţat în 2018 un tiraj total de doar 25 de exemplare, Aston Martin a decis să-l mărească până la 40 (+2 prototipuri), toate cu volan pe stânga. Cel puţin 25 au fost deja vândute încă de la prezentarea conceptului (neoficial se crede că pentru 4 milioane de dolari bucata)! Livrările vor demara din ultimul trimestru al lui 2021.

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/