(video) România a anunțat că își închide parţial frontierele. Iată cum a trecut AutoBlog.MD vama Albița-Leușeni

Acum câteva ore, în primele ore ale zilei de vineri (noaptea), ne-am întors exact la timp dintr-o deplasare de serviciu în Germania, asta pentru că de ieri, 14 martie, s-au închis două puncte de trecere a frontierei române pe o perioadă minimă de 30 de zile (la frontiera cu Republica Moldova punctele de trecere Lipcani-Rădăuți Prut și Cahul-Oancea) în contextul pandemiei de coronavirus şi stării de urgenţă declarate de conducerea ţării vecine. De acolo am povestit cum am trecut de vama Ungariei cu România şi ce îi aşteptă pe toţi românii care vin acasă din Italia cu maşina, dar şi pe moldovenii care vin tot de acolo şi trec prin România pentru a ajunge acasă.

Între timp, şi autorităţile de la Chişinău au înăsprit măsurile, cele mai dure fiind sistarea tuturor zborurilor aeriene dinspre ţările europene, în afară de unele charter doar pentru moldoveni, însă totuşi libera circulaţie mai este asigurată un timp cu alte mijloace de transport, cu aceleași autovehicule de exemplu, iar în context vă spunem despre câteva momente pe care trebuie să le cunoască orice moldovean care se întoarce acasă cu maşina, ori vrea să ajungă undeva în Europa pe propria răspundere.

FOTO: agora.md

Nu ştim care este situaţia la frontiera de est a Republicii Moldova, însă trebuie să fie identică cu cea de la frontiera de vest, acolo pe unde am ajuns acasă, prin punctul de trecere Albiţa-Leuşeni. La sensul de intrare în ţară vameşii români nu ne-au reţinut mult timp pentru că nu am avut nimic de declarat, însă totuşi am fost întrebaţi de unde venim. Reprezentaţii Serviciului Vamal local purtau măşti şi mănuşi de protecţie evident.

Trecând Prutul am ajuns la punctul de trecere Leuşeni, acolo unde am fost întâmpinaţi de un vameş, la fel în mască şi cu mănuşi, care ne-a întrebat de unde venim. Aflând, a mers să precizeze dacă ar trebui să completăm nişte fişe epidemiologice sau nu, chiar dacă nu am venit dintr-o ţară unde pandemia face ravagii.

Am fost deci obligaţi să completăm fişa de mai sus în câteva exemplare, conform numărului de pasageri din maşină, pentru a putea intra în ţară. Toată procedura a durat aproximativ 15 minute. Şi atât! Am primit actele, ni s-a urat drum bun şi am ajuns la Chişinău.

Din acest weekend însă, autorităţile moldoveneşti au mai luat careva măsuri, iar mai nou, la frontierele moldovenești, de exemplu la acelaşi punct de trecere Leuşeni, au apărut angajaţi care lucrează în măști, mănuși și costume de protecție, persoane pe care noi nu le-am întâmpinat cu câteva ore mai devreme şi respectiv nu am fost verificaţi într-un mod similar.

Oamenilor care sosesc în țară aceştia le măsoară temperatura prin termoscanere și li se solicită să comunice corect istoricul călătoriei.

În contextul celor spuse, le recomandăm tuturor celor care urmează să facă deplasări necesare peste hotare, asumându-şi riscul, să se informeze bine despre starea lucrurilor mai întâi, despre situaţia privind răspândirea coronavirusului în ţara de destinaţie, despre funcţionarea punctelor de trecere şi despre recomandările autorităţilor.

Drumuri bune şi fără primejdii vă dorim, şi încercaţi pe cât de posibil să nu intraţi în contact cu persoanele necunoscute sau care prezintă simptome de răceală!

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Vezi şi:

https://autoblog.md/video-reportaj-cum-se-trece-frontiera-romana-dinspre-ungaria-in-conditiile-pandemiei-de-coronavirus-experienta-autoblog-md/

https://autoblog.md/video-coronavirus-iata-ce-se-intampla-cu-toti-romanii-si-moldovenii-care-vin-cu-masina-din-italia-in-romania-sau-merg-spre-moldova/

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/