Ştiai asta? De ce sunt accesate datele cu caracter personal la achiziționarea asigurării RCA

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

În rezultatul mai multor solicitări adresate Comisiei Naționale a Pieței Financiare (CNPF), privind motivul accesării datelor cu caracter personal de către autoritatea de supraveghere, CNPF precizează că nu accesează datele cu caracter personal ale cetățenilor. Din contra, acestea sunt accesate de către asigurători în momentul achiziționării poliței RCA!

CNPF asigură funcționarea și administrarea Sistemului informațional automatizat de stat în domeniul asigurărilor obligatorii de răspundere civilă auto pentru pagube produse de autovehicule (SIA RCA Data). Procesarea cererii, contractului și a poliței de asigurare obligatorie RCA, precum și transmiterea de către asigurători a informațiilor privind contractele de asigurare obligatorie RCA și dosarele de daună se efectuează prin intermediul SIA RCA Data, gestionat de CNPF.

În calitate de contractant al asigurării obligatorii de răspundere civilă auto internă (polița RCA) și externă (Carte Verde), prin cererea depusă și semnată, persoana asigurată își exprimă consimțământul ca datele cu caracter personal indicate în cerere să fie prelucrate în corespundere cu prevederile Legii nr.133 din 08.07.2011 privind protecția datelor cu caracter personal.

Important! Atunci când solicitați informația privind entitățile care v-au accesat datele cu caracter personal și constatați că CNPF apare ca operator care a prelucrat aceste date, este important să cunoașteți că, de fapt, datele cu caracter personal sunt accesate de asigurătorul dvs, în vederea examinării și soluționării cererii de asigurare, dar și în scopul procesării dosarelor de daună. Dacă scopul și temeiul accesării datelor cu caracter personal sunt neclare, aveți posibilitatea să contactați asigurătorul al cărui client sunteți pentru a elucida circumstanțele.

De asemenea, în cazul în care considerați că drepturile dumneavoastră privind protecția datelor cu caracter personal au fost încălcate, recomandăm să vă adresați la Centrul Național pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/