Stilat, compact și puternic: Toyota prezintă noul crossover compact Yaris Cross

Articol de: Toyota Moldova

Toyota prezină pe piața europeană noul crossover compact Yaris Cross, creat în baza hatchback-ului Yaris. Este un automobil expresiv și cu stil, cu manevrabilitate și dinamică excelentă, perfect pentru un mod de viață activ și corespunde cerințelor de șofat atât în mediul urban, cât și în afara acestuia

Crossoverul este disponibil pentru comandă în Republica Moldova începând cu ziua de astăzi, 15 septembrie 2021!

Conducerea automobilului pe drumuri urbane prezintă un șir de provocări. Iată de ce fiabilitatea sporită, excelentele caracteristici de conducere, accentul pus pe performanța de mediu și compactitate, sunt extrem de importante pentru deplasarea ușoară și confortabilă pe străzile orașului. Toate aceste calități le întruchipează noul crossover Toyota Yaris Cross.

O nouă unitate de propulsie hibridă

În crossoverul Yaris Cross a fost implementată tehnologia hibridă de a 4-a generație elaborată de compania Toyota. Este una din primele modele Toyota, unde este utilizată o unitate hibridă cu un motor de 1.5 litri la bază*. A fost creată pe baza unităților hibride cu capacitate cilindrică de 2.0 și 2.5 litri, utilizate în noile modele C-HR, RAV4 și Camry.

Modelul hibrid Yaris Cross este dotat cu un motor pe benzină cu trei cilindri de 1,5 litri, care funcționează pe baza ciclului Atkinson. Acest motor asigură un nivel mai redus de frecare și pierderi mecanice, o viteză optimă de ardere a combustibilului, precum și torsiune înaltă la turații joase și o eficiență excelentă a consumului de combustibil. Noul sistem hibrid asigură o putere maximă de 116 CP. Nivelul emisiilor de dioxid de carbon este de 87 g/km în ciclu combinat**.

Pe lângă modelul hibrid, noul crossover Yaris Cross va fi disponibil și cu motor pe benzină de 1.5 litri, cu 125 CP. Motorul la alegere va fi dotat cu transmisie cu variație continuă (CVT) sau cutie de viteze mecanică cu 6 trepte.

Practic și universal

Yaris Cross asigură un confort înalt de utilizare. Automobilul, în dependență de dotări, poate fi echipat cu hayon acţionat electric. Podeaua portbagajului este reglabilă pe înălțime pentru o utilizare confortabilă și mărirea spațiului compartimentului de bagaje, iar bancheta rabatabilă permite transportarea bagajului lung.

Yaris Cross e personificarea practicității. Chiar și cu bancheta ridicată și cu draperia instalată, compartimentul de bagaje este destul de spațios. Pentru a mări zona de încărcare, se poate rabata bancheta din spate în proporție de 40:20:40. Astfel este realizată concepția spațiului modern pentru pasageri, ținându-se cont de necesitatea amplasării bagajelor.

Un sistem avansat de asistență a șoferului

Yaris Cross este construit pe platforma modulară Toyota GA-B, fapt care asigură o rigiditate sporită a caroseriei și echilibru al șasiului pentru o manevrabilitate excelentă a automobilului, precum și o mai bună siguranță în traficul rutier.

Mai mult decât atât, noul crossover este dotat cu un complex de sisteme de siguranță și asistență a șoferului – Toyota Safety Sense***. Acestea ajută la prevenirea accidentelor, notificând șoferul despre posibile coliziuni, cât și poate activa automat sistemul de frânare sau servodirecție.

Design

Designul lui Yaris Cross amintește de vehiculele off-road clasice cu caroserie înaltă și roți mari, demonstrând puterea și tenacitatea acestora. Automobilul a fost elaborat cu eforturile experților europeni și japonezi. Astfel, Yaris Cross combină eleganța și vitalitatea, răspunzând necesităților individuale ale șoferilor. Acest automobil fiabil și minimalist este în același timp compact și puternic.

Durabilitatea și luxul diamantelor a servit drept inspirație pentru inginerii care au elaborat designul său. Partea de sus a caroseriei îi este “decupată” și amintește de un diamant, reliefând cele patru aripi ale crossoverului. De asemenea, automobilul are o linie orizontală solidă, care asigură un echilibru excelent, arcuri pătrate mari și jante rezistente de 17 inci.

Partea din față a modelului Yaris Cross a moștenit trăsăturile crossover ale Toyota și concomitent subliniază individualitatea noului automobil. Partea din spate a caroseriei asigură stabilitatea automobilului, iar aripile late permit o așezare sigură pe roți. Automobilul are stopuri cu plasare orizontală și o lunetă, caracteristice gamei de automobile Yaris. Însă ele sunt late, iar portierele pătrate ale portbagajului vorbesc de o mărire a compartimentului de bagaje.

Analizând tendințele cromatice, în mod special trendul de utilizare a nuanțelor de auriu și culorilor metalelor prețioase, designerii Yaris Cross au creat o nouă nuanță – “Aur arămiu” (Brass Gold)****. Această nuanță combină nuanțele de auriu și verzui, evidențiind aspect urban al modelului.

SUV pentru oraș

Toyota a creat modelul Yaris Cross compact, caracterizat de poziția înaltă la volan, practicitate, un habitaclu spațios și caracteristici avansate de performanță, care fac din Yaris Cross alegerea optimă pentru deplasări în mediul urban.

Noul crossover Toyota este aproximativ cu 25 cm mai lung comparativ cu hatchback-ul Yaris. Consola față a automobilului este cu 60 cm mai mare, iar cea din spate — cu 180 mm, ce asigură majorarea spațiului habitaclului.

Garda la sol a vehiculului este cu 35 mm mai înaltă decât la Yaris și constituie 170 mm. Automobilul este, per ansamblu, mai înalt și mai lat – cu 90 și 20 cm respectiv. Ampatamentul alungit al lui Yaris Cross este 2 560 mm. Lungimea totală a noului crossover – 4.172 sau 4.197 mm în dependență de dotări, lățimea – 1.765 mm, iar înălțimea – 1.595 mm.

Yaris Cross – un crossover atât pentru deplasări urbane, cât și extraurbane. A fost conceput special pentru piața europeană și este fabricat la Toyota Motor Manufacturing France (TMMF) în Europa.

* Este indicat cu aproximație și poate să difere nesemnificativ față de capacitatea motorului. Informații mai detaliate sunt disponibile la dealerii oficiali ai companiei Toyota.

** Datele privitoare la ciclul NEDC, obținute în procesul certificării conformității, fără luarea în considerare a manierei individuale de conducere a automobilului, calitatea carosabilului și altor condiții (de drum, meteo, etc). Indicatorii pot să difere semnificativ de la cele indicate și se determină doar pe cale experimentală.

*** Sistemele electronice sunt ajutătoare și sub nicio formă nu pot înlocui conducătorul vehiculului, care întotdeauna poartă răspunderea pentru șofatul în condiții de siguranță. Înainte de începerea deplasării conducătorul autovehiculului trebuie să facă cunoștință cu documentația de exploatare a vehiculului și să se asigure de siguranța mijlocului ales de conducere.

**** Denumirile dotărilor și nuanțelor caroseriei/habitaclului menționate aici și în continuare sunt orientative și se utilizează în mod exclusiv pentru comoditatea distribuirii seturilor de parametri ai autovehiculului și pot să difere sau să lipsească în alte documente sau materiale.

Toyota Centru Chișinău “Continent”
Chișinău, str. Arborilor 17/1
Tel.: +373 22 791477
www.toyota.md

P.

Cmentariile sunt închise