Surse: Oferta făcută de Huawei Technologies celor de la Mercedes-Benz şi Audi

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Grupul chinez Huawei Technologies a întrebat Mercedes-Benz şi Audi dacă sunt interesate să achiziționeze mici participaţii în divizia sa de software şi componente pentru automobile inteligente, au declarat pentru Reuters surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

Decizia este menită să extindă parteneriatele lor dincolo de brandurile din China. De asemenea, Huawei, afectat din 2019 de sancţiuni comerciale impuse de SUA, speră că prezenţa investitorilor străini îl va ajuta să apere afacerea de potenţiale noi tensiuni geopolitice, susţin sursele.

Huawei a avut în ultimele săptămâni discuţii preliminare cu Mercedes, iar companiei germane i s-a oferit o participaţie între 3% şi 5%, valoarea urmând să fie negociată. Dar Mercedes nu este interesată, în timp ce nivelul de interes al Audi faţă de oferta Huawei nu a putut fi determinat imediat, adaugă sursele.

Totuşi, este posibil ca Audi şi Huawei să dezvolte împreună tehnologii de conducere autonomă pentru Audi. Acele tehnologii ar urma să fie utilizate la vehiculele destinate din 2025 pieţei din China şi care ar urma să fie produse de întreprinderea mixtă deținută de Audi şi FAW Group, conform surselor.

Grupul chinez a anunţat luna trecută separarea de divizia sa Intelligent Automotive Solution (IAS), care intenţiona să devină echivalentul furnizorului german Bosch de componente pentru vehicule electrice inteligente, într-o nouă companie care va primi cele mai importante tehnologii şi resurse ale fostei divizii.

Principalul partener auto Chongqing Changan Automobile va deţine până la 40% din noua firmă, a informat Changan Auto (care deține AVATR), într-un comunicat de presă, în care nu au fost dezvăluite însă detaliile financiare ale tranzacţiei.

Alte surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul au precizat anterior că noua divizie ar urma să fie evaluată între 25-28 miliarde de dolari SUA.

Iniţial, şefii de la Huawei şi-au pus speranţe mari că noua divizie din domeniul automobilelor inteligente va fi un nou motor de creştere. Huawei a investit trei miliarde de dolari în noua divizie de la înfiinţare şi între timp a creat o echipă de cercetare și dezvoltare de aproximativ 7.000 de persoane.

Însă, aceasta a devenit singura divizie care înregistrează pierderi din cele şase divizii principale ale Huawei şi în prima jumătate a acestui an a realizat venituri de un miliard de yuani, o mică parte din veniturile totale de 310.9 miliarde de yuani realizate de întregul grup.

Cmentariile sunt închise