Tesla scumpește Model Y începând cu această săptămână

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Tesla Model Y a fost cel mai vândut automobil din lume în 2023, iar compania lui Elon Musk a anunțat că va majora prețurile binecunoscutului electromobil în mai multe țări din Europa.

Tesla Model Y Performance

Tesla a anunțat majorări ale prețurilor pentru Model Y începând cu data de 1 martie în America. Bine cunoscutul electromobil american a ajuns să coste cu 1000 USD mai mult. Astfel, versiunea cu tracțiune spate va costă acum 43.990 USD, iar varianta cu autonomie mare a ajuns la 48.990. Chiar dacă nu a precizat care este exact motivul majorării, acesta poate avea legătură cu inflația din Statele Unite.

Pe plan European, compania americană a anunțat că va majora prețul electromobilului Tesla Model Y cu 2.000 de Euro. Constructorul a încercat să țină pasul cu mai mulți concurenți și a vândut cu adaosuri comerciale mici. Doar că această politică economică nu putea fi susținută pe termen lung. Prin urmare, acum trebuie să ridice prețurile.

La moment, Tesla nu este disponibilă pentru comandă directă în Moldova. Cei care doresc, totuși, să o facă o pot achiziționa din România. Prețul pentru Model Y în versiunea de bază este de 42.990 de Euro. Pentru versiunea Long Range însă, producătorul cere 49.990 de Euro. Autonomia versiunii de bază este de 455 de kilometri în regim WLTP, iar cea cu baterii mai mari ajunge până la 533 km.

Ambele mașini sunt disponibile în doar trei variante de culoare: albă, care este inclusă în preț, albastru-metalizat sau negru. Acestea din urmă costă separat 1.300 de Euro. Tesla are în dezvoltare la fabrica din Germania culorile Midnight Cherry Red (roșu închis) și Quicksilver (argintiu) care sunt mai scumpe. Acestea vor ajunge la 2.600 de Euro. Doar că fabrica Tesla din Gruenheide, Germania are probleme cu extinderea. Localnicii au votat împotriva tăierii arborilor pentru a face loc majorării unității de producție.

Rivian R2 va ajunge în Europa în 2026
Rivian R2 cu cortul de plafon pliat

Tesla Model Y la raport

Electromobilul american are dimensiunile unui crossover compact de 4.8 metri lungime. În versiunea de top, denumită Performance, are 534 CP și poate atinge 100 km/h cu start de pe loc în numai 3,7 secunde. Această versiune mai poate fi procurată până pe 22 martie cu 55,990 de Euro. Prețul după această dată încă nu a fost comunicat.

Tesla încearcă să se detașeze în clasamentele de vânzări unde nu mai stă la fel de bine ca anul trecut. Anunțul majorării de preț vine la puțin timp după ce Rivian a lansat noul model R2 care va concura puternic Tesla Model Y. Viitorul crossover electric american se prezintă ca un frate mai mic pentru Rivian R1S care este un SUV de șapte locuri. Prin urmare, Tesla mai are puțin timp la dispoziție pentru a mai face un profit bun cu Model Y.

Cmentariile sunt închise