Tesla şi reţeaua sa de staţii de încărcare rapidă se apropie de Republica Moldova

Tesla intră în linie dreaptă cu planurile pentru România şi a actualizat lista oraşelor unde va construi staţii de tip Supercharger. Prima de pe teritoriul ţării vecine ar urma să fie gata în primul trimestru al acestui an, în Timişoara, semn că valul vine din vest spre est.

Informaţia este confirmată şi de actualizările făcute pe harta oficială de localizare a staţiilor companiei.

Iar în trimestrul al doilea din acest an Tesla are în plan să deschidă staţii de încărcare şi în Sibiu, Piteşti şi Bucureşti. Iniţial compania condusă de Elon Musk avea planuri de a construi staţii în Craiova, Bucureşti şi Brăila, chiar şi una la Chişinău, însă putem observa că lanţul infrastructurii a fost modificat.

Tesla deja a deschis în Bulgaria la Plovdiv o staţie Supercharger, dar şi în Serbia două, iar în Ungaria, care în 2017 nu avea niciuna, deja sunt şapte funcţionale!

Între timp, compania americană se pregăteşte pentru deschiderea unui oficiu la Bucureşti, iar pentru asta a scos la concurs mai multe posturi pe site-ul oficial. Pentru început, Tesla vrea să angajeze doar cinci oameni, dintre care un manager de magazin, doi tehnicieni pentru service, un manager pentru service şi un consultant de vânzări.

Zvonurile cu privire la deschiderea unui centru auto oficial circulă deja de mai bine de un an, iar americanii iau în calcul mai multe locaţii pentru a deschide un showroom. Potrivit Mediafax, cel mai probabil vor alege o locaţie în partea de nord a Capitalei.

Tesla a fost brandul cu cea mai puternică creştere în 2020 în România, de 250% în primele 11 luni, fiind înmatriculate 56 de maşini noi. Până acum clienţii comandau online produsele care sunt livrate în România.

Amintim că statul vecin are în prezent cel mai “agresiv” plan de subvenţionare pentru maşinile electrice, oferind prin Programul Rabla Plus un ajutor nerambursabil de 10.000 de euro, respectând evident unele condiţii şi termeni.

Vezi şi:

https://autoblog.md/masini-tesla-la-pret-redus-in-romania-se-pot-cumpara-prin-programul-rabla-plus-desi-inca-nu-exista-un-dealer-oficial/

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/