Toyota, Mazda, Subaru, Suzuki și Daihatsu au anunțat un nou parteneriat

Cinci companii japoneze – Toyota, Mazda, Subaru, Suzuki și Daihatsu – au convenit să dezvolte și să standardizeze împreună specificațiile tehnice pentru sistemele de comunicații de generație următoare pentru vehicule. Este vorba despre complexe pentru așa-numitele mașini conectate, capabile să facă schimb de informații între ele, precum și cu infrastructura (în special, cu semafoare inteligente), rezultă din comunicatul de presă comun al companiilor.

Aceste sisteme sunt denumite în mod colectiv CASE – connected, autonomous/automated, shared and electric, adică conectivitate, autonomie/automatizare, partajare și electrificare.

Soluțiile de la Toyota vor fi luate ca bază. Până acum, fiecare companie a dezvoltat independent nu numai sistemele în sine, ci și specificațiile tehnice pentru acestea, toate dovedindu-se foarte costisitoare și consumatoare de timp.

Unificarea va accelera, va reduce costurile și va face dezvoltarea CASE mai eficientă. Cu alte cuvinte, mașinile tuturor celor cinci producători vor putea face schimb de informații între ele folosind protocoale comune, iar complexele lor se vor baza pe o arhitectură IT comună.

În același timp, fiecare dintre companiile consorțiului va putea direcționa mai multe resurse către dezvoltarea de aplicații și servicii în această infrastructură comună. Partenerii susțin, de asemenea, că sunt gata să coopereze cu alți producători.

Rețineți că aceste cinci companii japoneze au cooperat anterior cu succes în diferite alte domenii. Nu de alta, dar Toyota deţine o cotă parte la acestea – 100% din Daihatsu, 5% din Mazda, 16.5% din Subaru și 4.9% din Suzuki.

În contextul celor spuse mai aflaţi despre o ştire de ultimă oră. Compania Lyft îşi va vinde divizia sa care dezvoltă sisteme de control autonom și transport fără șofer companiei Woven Planet, parte a grupului Toyota. Dar tranzacţia de peste jumătate de miliard de dolari nu va înseamna că Lyft își va abandona planul de a face maşini cu Autopilot.

Ca parte a acordului, cele două companii vor continua să dezvolte vehicule autonome, dar vor face acest lucru împreună. Potrivit unuia dintre fondatorii Lyft, această transformare va permite firmei să se concentreze mai îndeaproape pe crearea de noi tehnologii și îi va îmbunătăți starea financiară. Se preconizează că economiile anuale ale Lyft vor fi de aproximativ 100 de milioane de dolari.

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Vezi şi: Eşec?! Uber şi-a vândut divizia care se ocupa de crearea maşinilor cu autopilot

Cmentariile sunt închise

slot gacor https://dapurberita.tubaba.go.id/kontak/