(video) Mai multă putere, performanță și autonomie. Polestar 2 a fost actualizat pentru gama anului 2024

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Noul Polestar 2 este un electromobil interesant şi nu mai este unul exclusiv pentru doar câteva pieţe din lume. Deşi nu avem niciun reprezentant oficial în Republica Moldova, câteva exemplare (două în 2022) au fost importate de moldoveni cu forţele proprii, înmatriculate şi utilizate.

Modelul se actualizează de la an la an, iar acum se anunţă lista noutăţilor pregătite pentru gama anului 2024. Update-ul este unul major, unul care afectează şi partea tehnică a maşinii, astfel că autonomia totală i se ridică până la 635 km în ciclul WLTP!

Caracteristici cheie:

  • Pentru anul model 2024, EV-ul compact premium prezintă un design frontal actualizat care reflectă limbajul prezentat în premieră pe Polestar 3. De obicei, în industria auto, un facelift introduce modificări vizuale superficiale care distrug adesea intenția originală a temei de design a mașinii. În cazul lui Polestar 2 s-a mers mai degrabă sub suprafață și s-au îmbunătățit substanțial componente tehnologice și mecanice ale sistemului de propulsie electric.
  • Panoul SmartZone dintre faruri își face debutul pe Polestar 2, semnificând trecerea de la “respirație” la “vedere” și reflectând natura de înaltă tehnologie a vehiculelor Polestar. La fel ca pe Polestar 3, SmartZone găzduiește unele dintre cele mai importante caracteristici de siguranță activă ale vehiculului, inclusiv camera frontală și radarul mid-range.
  • Jantele de 20 de inchi din aliaj forjat, parte din pachetul Performance, au fost actualizate pentru a alinia Polestar 2 în expresia sa cea mai sportivă cu cea a lui Polestar 3.
  • Echipamentul standard a fost revizuit pentru a crește valoarea generală, precum și confortul.
    • Funcțiile de alertă a șoferului vin acum standard, inclusiv sistemul de informare a pericolelor din unghiurile moarte (BLIS) cu suport de direcție, alertă de trafic transversal cu suport de frânare, avertizare și atenuare a coliziunii din spate, setul de camere cu vedere surround la 360 de grade și oglinzile exterioare cu reglare automată a funcţiei de anti orbire. 
    • Şi un încărcător wireless pentru telefoane este acum standard pe toate versiunile.
  • Motoare și invertoare electrice de ultimă generație sunt montate acum pe toate variantele Polestar 2, oferind creșteri substanțiale atât în ​​​​eficiență, cât și în performanță. 
    • În locul maşinilor cu motor frontal şi tracţiune faţă se vor propune cu motor posterior şi tracţiune spate, decizie similară cu cea în privinţa modelelor electrice Volvo XC40 şi C40.
    • Motorul posterior cu magnet permanent este nou dezvoltat și funcţionează alături de un invertor cu carbură de siliciu. 
    • Noul motor are o putere de până la 220 kW/299 CP (în creştere de la 170 kW/231 CP) și este optimizat pentru eficiență maximă și cuplu generos (490 Nm, în creștere de la 330 Nm). Timpul de sprint 0-100 km/h a fost redus cu 1.2 secunde, până la 6.2 secunde.
  • Maşinile cu două motoare au acum un accent mai pronunţat pe puntea din spate, care crește plăcerea de a conduce și performanța datorită unei configurații complet reechilibrate a sistemului de propulsie și a raportului de cuplu. 
    • Noul motor posterior este sursa principală de tracţiune, fiind susținut pe puntea frontală de un nou motor asincron, care se poate decupla complet la sarcini mici şi reactiva instantaneu când e nevoie de mai multă putere. 
    • Puterea totală a unui Polestar 2 Dual Motor ajunge acum la 310 kW/421 CP și 740 Nm (o creștere de la cei 300 kW/408 CP și 660 Nm inițiali). Sprintul 0-100 km/h îl face acum în 4.5 secunde.
  • Din fabrică sau ulterior printr-un update de software, chiar şi după procurarea unei maşini Long Range cu două motoare, prin opționalul Performance Pack puterea poate fi mărită până la 476 CP, iar timpul pentru 0-100 km/h redus până la 4.2 secunde.
  • Toate versiunile Polestar 2, în majoritatea piețelor, dispun de baterii litiu-ion mai bune, cu un impact pozitiv asupra eficienței și capacității, precum și asupra timpilor de încărcare. Versiunile Long Range dispun acum de baterii de 82 kWh de la CATL cu 27 de module. Bateria pentru versiunile Standard Range păstrează o capacitate de 69 kWh cu 24 de module, fiind acum furnizate de LG Chem.
    • Versiunea Standard Range nu e disponibilă în America de Nord.
    • Capacitatea bateriei și viteza de încărcare pentru modelul Long Range Dual Motor rămân de 78 kWh și 155 kW DC pentru Statele Unite, Canada, China și Coreea de Sud. Versiunea Long Range Single Motor pentru Coreea păstrează, de asemenea, o baterie de 78 kWh și o putere maximă de încărcare de 155 kW DC.
  • Bateriile actualizate beneficiază de o unitate reproiectată de deconectare a bateriei, bare de distribuţie actualizate și chimie mai bună a celulelor, permițând viteze de încărcare mai mari de până la 205 kW DC (10-80% în 28 minute) pentru bateriile Long Range și 135 kW pentru cele Standard Range.
    • Funcția de deconectare a motorului frontal de pe varianta Long Range Dual Motor este deosebit de eficientă la maximizarea autonomiei, care este acum de până la 592 km WLTP (+105 km)!
    • Versiunea Standard Range Single Motor este acum capabilă să atingă până la 518 km WLTP (+40 km), iar Long Range Single Motor poate acum atinge până la 635 km în ciclul WLTP (+84 km).
  • În ciuda bateriilor mai mari, a motoarelor mai puternice, a autonomiei mai lungi și a performanțelor mai interesante, emisiile de carbon pentru versiunile cu noua baterie de 82 kWh au scăzut cu 1.1 tone, până la 5.9 tone per mașină (anterior erau 7 tone per mașină), datorită chimiei celulare moderne. O evaluare completă a ciclului de viață (LCA) este planificată mai târziu în 2023.

Polestar 2 a intrat pentru prima dată pe piața de vehicule electrice premium, extrem de competitivă, în 2019, combinând designul scandinav și o utilizare excelentă cu caracteristici distractive de condus și o dedicare pentru sustenabilitate. A fost prima mașină din lume care a prezentat un sistem de infotainment alimentat de Android Automotive OS cu Google încorporat, o experiență care continuă să evolueze și să conducă industria. Acest amestec unic de calități a făcut rapid din Polestar 2 un favorit al clienților, disponibil pe 27 de piețe la nivel global și depășind pragul de producție de 100.000 de unități.

Polestar 2 2024 este disponibil de comandat acum online pe piețele europene, în afară de cea a Irlandei şi Italiei, fiind urmate de altele. Primele livrări sunt așteptate în al treilea trimestru al anului 2023. Preţurile germane:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/