(video) Să vezi şi să nu crezi! În raionul Criuleni a fost depistată o fabrică care producea clandestin elicoptere

0

Descoperire incredibilă la Criuleni! Forţele de ordine anunţă despre depistarea unei mini fabrici de producţie clandestină a unor aparate de zbor şi anume elicoptere!

Potrivit unui comunicat de presă emis de poliţie, Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale de comun cu Inspectoratul Național de Investigații al IGP al MAI a anunţat despre documentarea, pe parcursul mai multor luni, a activității ilegale a unui grup de persoane bine-organizat, specializat în producerea elicopterelor!

Aparatele de zbor, la aspect exterior identice modelului de elicoptere sovietice Kamov Ka-26, erau produse în condiții clandestine, urmând a fi exportate ilegal în statele din spațiul CSI.

FOTO: wikimedia.org // Kamov Ka-26

În aceste clipe, procurorii și poliția efectuează percheziții la baza de producere, amplasată într-o localitate din raionul Criuleni, pe malul râului Nistru, dar și la domiciliile persoanelor implicate pentru acumularea probatoriului necesar.

Majoritatea persoanelor implicate în procesul de producere și asamblare, inclusiv organizatorii și conducătorii afacerii ilegale, sunt locuitori ai regiunii transnistrene.

Perchezițiile descinse astăzi au constatat că la moment, pe liniile de producere sunt peste 10 elicoptere, aflate la diferite etape de finisare, toate produse în lipsa actelor permisive necesare și documentelor de proveniență pentru piesele și utilajele folosite.

Reieșind din rezultatele perchezițiilor și primelor audieri, raportate la rezultatele măsurilor speciale de investigație, se va decide asupra statutului și măsurilor procesuale de constrângere aplicate atât în privința persoanelor implicate, cât și a bunurilor, corpurilor delicte.

Pe acest caz, a fost inițiată o cauză penală pentru fapte de pregătire a contrabandei cu aparate de zbor, de către două sau mai multe persoane (art.248 alin.(5) din Cod penal). Pentru aceste acțiuni, legislația Republicii Moldova prevede o pedeapsă de la 3 la 10 ani închisoare.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata