Toyota, unul dintre primii producători care îşi face maşinile din Europa compatibile cu noul carburant HVO100

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Cele mai dure modele ale Toyota din Europa, care au o caroserie pe cadru, vor fi compatibile cu motorina HVO100 – un combustibil nefosil produs din surse 100% regenerabile, cum ar fi uleiul de gătit uzat. Atât Land Cruiser, cât și Hilux se vor alătura familiei de vehicule comerciale ușoare Proace, fiind compatibile cu noul carburant.

HVO100 (hydrated vegetable oil) îndeplinește standardul european de calitate EN 15940 pentru motorina parafinică. Are o cifră cetanică mai mare (c80) decât motorina standard și are un conținut mai mic de sulf și aromatice. Este fabricată din ulei vegetal (palmier, rapiță) sau din materii prime pe bază de deșeuri (de exemplu, ulei de gătit folosit).

Pompele de combustibil HVO100 devin din ce în ce mai frecvente în stațiile de alimentare din Europa, aproximativ 1.000 fiind deja active în Belgia, Danemarca, Finlanda, Estonia, Letonia, Lituania, Țările de Jos, Norvegia și Suedia. În același timp, pe măsură ce mai mulți clienți trec la HVO100, producția este în creștere. Ambiția de a ajunge de la aproximativ patru milioane de tone produse în prezent pe an, până la 15.5 milioane de tone până în 2030.

Utilizarea HVO100 nu necesită nicio acțiune specială sau schimbare a stilului de condus din partea clientului. Principala modificare tehnică față de vehiculele actuale este o ajustare a sistemului de injecție de combustibil pentru a crește volumul de combustibil. Acest lucru este necesar deoarece HVO100 este mai puțin dens decât motorina standard. 

Schimbarea nu afectează capacitatea vehiculului de a funcționa cu motorină standard, așa că oricare dintre combustibili poate fi folosit zilnic. Ca urmare a utilizării HVO100 și a ajustării sistemului de injecție, există şi o creștere modestă a puterii maximale a motorului!

Vehiculele Toyota vor fi construite conform acestei noi specificații din primul trimestru al anului 2023.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/