(video) Anunţ de ultimă oră din Franţa! Noul ministru al Ecologiei loveşte sub centură producătorii auto

Noul ministru francez al Ecologiei, Nicolas Hulot, a prezentat astăzi un plan cu o durată de implementare de cinci ani, prin care se doreşte încurajarea folosirii energiei curate şi transformarea economiei în una “ecologică”, scrie The Independent.

Planul este o măsură pe care Franţa şi-o asumă în urma ratificării Acordului de la Paris care reglementează măsurile de reducere a emisiilor de dioxid de carbon începând cu anul 2020, semnat de mai multe ţări în decembrie 2015.

Unul din punctele acestui plan presupune interzicerea vânzării automobilelor cu propulsoare pe benzină şi motorină, în Franţa, din anul 2040.

“Anunţăm că din 2040 nu vor mai putea fi vândute automobile propulsate de motoare cu ardere internă”, a declarat ministrul, dar fără ca să precizeze dacă această decizie va afecta cumva maşinile cu sistem de propulsie hibrid.

Vezi şi: Germania începe revoluţia electrică: Va interzice vânzarea maşinilor diesel şi pe benzină în 2030

FOTO: autoweek.com

De asemenea, oficialul a precizat că autorităţile franceze vor oferi stimulente fiscale persoanelor care deţin maşini cu motoare diesel mai vechi de 20 de ani sau cu motoare pe benzină produse până în anul 2001, dacă acestea le vor schimba pe unele cu propulsie electrică.

“Ştim că este o măsură dură care îi va pune în situaţii complicate pe unii producători auto, însă Franţa doreşte să fie prima ţară din lume cu o economie “ecologică”, a adăugat Hulot.

Maşinile cu sistem de propulsie electric au început să devină populare abia în ultimii 10 ani, însă până în prezent acestea formează o cotă mică a pieței din cauza preţurilor mari şi a autonomiei limitate. În 2016 vânzările de electromobile în SUA, Europa şi China au ajuns la 1%.

Vezi şi: Moldova vrea să treacă la normele de poluare europene? Mașinile vor fi verificate cât de mult poluează mediul

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/