(video) Premieră la Goodwood: Noul BAC Mono R – doar pentru cei mai curajoşi

Compania britanică BAC (Briggs Automotive Company) a introdus evoluția modelului stradal Mono, care a fost lansat în anul 2011 şi făcut sub forma unui monopost de Formula 1. Noutatea a devenit mai ușoară, mai rapidă și mai avansată din punct de vedere tehnic, comparativ cu predecesorul.

De exemplu, toate panourile caroseriei sunt fabricate dintr-un compozit de fibră de carbon și grafen!

Din punct de vedere stilistic noul model nu se deosebeşte cardinal de cel vechi, însă unele muchii şi forme au fost optimizate pentru o aerodinamică îmbunătăţită. A crescut în lungime cu doar 25 de mm, iar din înălţime a scăzut cu 20 de mm.

În total 44 de panouri externe au fost reproiectate. Noi sunt toate corpurile de iluminat pe bază de LED-uri. Greutatea îi este de doar 555 kilograme, cu 25 de kg mai puţine de cât ale predecesorului, ceea ce în raport cu puterea pe care o are s-ar “traduce” în 621 CP per tonă!

Automobilul sportiv este echipat cu un motor natural aspirat de 2.5 litri şi cu patru cilindri. Puterea acestuia a crescut de la 309 la 345 de cai. Acum poate accelera de pe loc şi până la 100 de km/h în doar 2.5 secunde (anterior 2.8), cifră de nivelul unui Bugatti Chiron, în timp ce viteza maximă îi este limitată la 275 de km/h. Cu o viteză de rotaţie crescută la fel de la 7.800 la 8.800 rpm şi cu 138 CP/l, caracteristicile acestui agregat reprezintă un nou record mondial pentru maşină care poate fi folosită pe drumurile publice.

Printre altele, se mai menţionează despre o geometrie modificată a suspensiei şi instalarea unor amortizoare de şoc ajustabile în două poziţii, în premieră de la Öhlins. Anvelopele de curse Pirelli Trofeo R sunt într-o versiune făcută special pentru acest model şi pentru a fi utilizate în afara circuitelor.

După cum am menţionat, noul BAC Mono R este cu 25 de kg mai uşor decât un Mono obişnuit. Acest lucru s-a datorat nu doar caroseriei reformatate, ci şi şasiului din magneziu cu piese imprimate 3D din polimer, mecanismelor de frânare carbo-ceramice şi eşapamentului din titan.

Preţul cerut pentru un BAC Mono R este de 190.950 de lire sterline în Marea Britanie.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/