Groupe Renault anunţă oficial despre pregătirea primului electromobil Dacia

0

Groupe Renault a anunţat oficial despre pregătirea primului electromobil marca Dacia! S-a întâmplat chiar astăzi în timpul conferinţei de prezentare a rezultatelor financiare atinse în anul 2019.

Unul dintre diapozitivele arătate pe un ecran a afişat planul de electrificare a mărcilor Renault şi Dacia, iar pe lista de modele electrice se indică unul numit deocamdată Dacia Urban City car!

Potrivit informaţiilor oficiale este vorba despre un automobil absolut nou şi nu vreun derivat al unuia existent, fie el de marcă Renault sau Dacia. Lansarea sa este programată pentru anul 2021, ceea ce confirmă declaraţiile lui Philippe Buros, președintele Renault Europa, făcute în cadrul unui interviu, precum că peste doi sau trei ani produsele Dacia vor începe să fie electrificate.

Mai multe detalii nu se oferă la moment, însă se crede că noul electromobil Dacia va fi varianta europeană a electromobilului de buget Renault City K-ZE, lansat pe piaţa din China de curând. Acesta costă local sub 10.000 de euro şi oferă o autonomie de cel mult 300 de km.

Din noiembrie şi timp de două luni, s-a vândut local în 2.658 de exemplare, potrivit statisticii vânzărilor grupului francez.

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata