IGSU: Peste 300 de mijloace de transport au rămas blocate în nămeți în ultimele 24 de ore

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

În ultimele 24 de ore angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au intervenit în 182 situații de urgență. Preponderent misiunile salvatorilor și pompierilor au fost concentrate pentru deblocarea mijloacelor de transport înzăpezite în urma condițiilor meteo nefavorabile.

Potrivit datelor colectate din subdiviziunile teritoriale, peste 300 de mijloace de transport au fost tractate de salvatori de pe trasee din raioanele Cahul, Căușeni, Basarabeasca, Leova, Dubăsari și Ialoveni, iar 774 de persoane au fost ajutate să fie în siguranță. Intervenția angajaților IGSU a fost necesară și pentru deblocare a șapte ambulanțe în care se aflau 20 de persoane, dar și 8 autobuze cu 99 de oameni la bord în total.

Totodată salvatorii au întreprins patru misiuni pentru furnizorii de energie electrică, pentru ca aceștia să poată ajunge la locurile destinate și a restabili energia electrică. Conform informației oferite de distribuitorii de energie electrică, către dimineața zilei de 27 noiembrie mai rămân parțial deconectate de la curentul electric 139 de localități din 14 raioane. De către echipele specializate sunt întreprinse măsuri necesare pentru restabilirea conexiunii la rețea.

Conform Administrației de Stat a Drumurilor, în ultimele 24 de ore, la lucrări de curățare a zăpezii de pe partea carosabilă și împrăștierea materialului antiderapant, preponderent în centrul și sudul țării au fost implicate 460 de unități de tehnică și 466 muncitori, fiind împrăștiate circa 4.383 de tone de material antiderapant.

Pe 27 noiembrie, către ora 6:00, potrivit IGSU rămân blocate 13 sectoare de drumuri în raioanele Comrat, Cimișlia, Ștefan Vodă, Anenii Noi, Cantemir, Basarabeasca, Traclia, Dubăsari, Căinari, Criuleni, Ialoveni, Căușeni și Cahul. La moment pe traseele din republică se circulă în condiții de iarnă.

IGSU continuă să monitorizeze situația în țară în urma ninsorilor abundente. În acest context salvatorii repetat îndemnă cetățenii să evite deplasare fără necesitate pe trasee naționale! În condiții meteorologice nefavorabile autovehiculele trebuie adaptate la condiții de iarnă și dotate cu pneuri corespunzătoare!

În caz de deplasare urgentă, conducătorii auto trebuie să fie prudenți și să păstreze în portbagajul mașinii nisip, lopată și lanțuri, dar și să țină bateria telefonului încărcată. În situații de risc oamenii sunt rugați să apeleze Serviciul 112.

Cmentariile sunt închise