(video) Trotinetele electrice luate în chirie în Chişinău vor avea o viteză maximă limitată la 15 km/h

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

În urma unei analize efectuate de către polițiști cu privire la circulația trotinetelor electrice în trafic și implicarea acestora în incidente sau accidente, a fost desfășurată o reuniune între reprezentanții INSP și agenții economici care oferă acest gen de mijloc de transport în chirie.

În cadrul discuțiilor avute a fost subliniat numărul crescut de trotinete, motiv care duce la dificultăți de circulație, dar și viteza de deplasare a acestora pentru a nu pune în pericol participanții la trafic.

În context s-a decis ca limita de viteză a trotinetelor electrice care se dau în chirie să fie setată astfel ca să nu depășească 10-15 km/h (anterior puteau accelera până la 25 km/h) în parcuri, zonele unde se înregistrează un flux mare de cetățeni, trecerile de pietoni, dar și străzile din Chișinău unde au fost înregistrate accidente/incidente cu implicarea trotinetelor.

De asemenea a fost setată limita încărcăturii la maximum 120 de kg, astfel încât nu se va ajunge departe dacă pe o trotinetă vor urca două persoane.

Inspectoratul General al Poliției precizează că de la începutul acestui an au avut loc 50 de incidente/accidente rutiere cu implicarea trotinetelor electrice în trafic. În consecință, o persoană a decedat, iar 50 au primit diferite traumatisme. 

Pentru diminuarea numărului acestor cazuri, toţi conducătorii unui astfel de mijloc de transport trebuie:  

  • să traverseze strada pe trecerea de pietoni, coborând de pe vehicul și transportându-l de ghidon, exact cum trebuie să o facă bicicliştii! 
  • să poarte echipament de protecție și vestă reflectorizantă!
  • să fie atenți la pietoni! 
  • să nu circule pe drumurile publice cu sens unic contra sensului de circulație a autovehiculelor!

Vezi şi:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/