(video) Los Angeles 2023: Premieră – noul Toyota Crown Signia

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Împreună cu noua generație Toyota Camry a debutat ultimul model din noua serie Crown. Prototipul acestui crossover a fost arătat în vara anului 2022 și iată că acum s-a transformat într-un produs de serie, lansat deocamdată exclusiv în SUA. Între timp i s-a schimbat și denumirea, din Crown Estate în Crown Signia.

Caracteristici cheie:

  • Toyota Crown Signia aduce celebra denumire Crown în categoria SUV-urilor crossover pentru prima dată în istoria sa. Cu un nume bazat pe termenul „insignia”, este un semn care arată importanța modelului de-a lungul anilor.
  • Vibe-ul de performanță provine dintr-o combinație dintre poziția sa largă, jantele de până la 21 de inchi și partea frontală Toyota Hammerhead, care constă dintr-o lumină de zi distinctivă, faruri compacte și grila inferioară geometrică.
    • Cinci culori sunt valabile pentru caroserie.
    • Echipările disponibile sunt doar două deocamdată: XLE și Limited.
  • Măsoară 4.930 x 1.880 x 1.620 mm. Adică avem în fața noastră un crossover mare cu cinci locuri care continuă ideile modelului Venza. Și având în vedere că a doua generație Venza, ce actuală, nu a fost la înălțimea așteptărilor și va părăsi piața din SUA anul viitor, noul model Crown Signia ar putea fi văzut ca un înlocuitor provizoriu!
  • Cabina sa elegantă oferă o senzație de premium, cu scaune care pot fi îmbrăcate în piele texturată, finisaje elegante, cum ar fi ornamentele finisate cu bronz și panouri tactile moi, asortate în culori, pe uși și bord. Consola centrală cuprinde un încărcător wireless vertical și un spațiu de stocare. Două monitoare de 12.3 inchi sunt montate pe planșa de bord.
    • Sistemul multimedia oferă conexiune prin Bluetooth, este actualizabil OTA, include un asistent vocal și navigație prin cloud, este compatibil wireless cu Apple CarPlay și Android Auto.
    • Echiparea XLE are un sistem audio cu 6 difuzoare, iar Limited vine standard cu un sistem audio JBL Premium cu 11 difuzoare și cu un subwoofer, alimentat de un amplificator.
    • Scaunele sunt valabile în două culori, fiind confortabile și elegante, cu suporturi moderate care leagănă ocupanții celor frontale și un design asemănător unui lounge pentru locurile din spate. Echiparea Limited propune o tapițerie din piele de înaltă calitate, cu cusături duble, matlasare și piping până la tetiere. Pe XLE este o combinație de țesătură și SofTex.
    • Crown Signia vine cu scaune frontale standard reglabile electric în opt direcții. Scaunul șoferului din echiparea Limited are o glisare automată cu funcție de memorie. Opțională este încălzirea și ventilarea în trei nivele pentru acestea. 
    • Decorația cu finisaj bronz pe bord, consolă și volan pe toate echipările atrage atenția asupra elementelor funcționale, cum ar fi controlul climatizării, butonul de selectare a modului de conducere și comenzile audio, astfel încât acestea să poată fi localizate cu ușurință.
    • Un opțional acoperiș panoramic din sticlă fixă și cu parasolar retractabil este valabil cu echiparea Limited. 
    • În față, consola centrală permite conectarea ușoară la dispozitivele personale, cu un încărcător vertical wireless și trei porturi USB-C. Suportul pentru pahare este proiectat ținând cont de funcționalitatea de zi cu zi, cu un design încastrat pentru a preveni vărsarea băuturilor pe levierul cutiei de viteze. Există, de asemenea, o partiție în mijlocul suportului pentru pahare, maximizând utilitatea acestuia pentru a se potrivi articole lungi precum telefoane, tablete și portofele.
    • În spate, pasagerii se vor bucura de confortul și comoditatea deflectoarelor de ventilare dedicate, a două suporturi pentru pahare, un suport pentru sticle, buzunare pe spătarele scaunelor frontale și două porturi USB-C standard
    • Portbagajul include un raft, un prag din aluminiu, dar și comenzi pentru a putea rabata comod bancheta din spate în proporție 60/40, existând și un panou de extensie care oferă o lungime de încărcare de practic doi metri. Hayonul este acționat electric și permite operarea fără mâini.
    • O oglindă retrovizoare digitală cu emițător-receptor universal HomeLink este standard pe echiparea Limited. Opțional pe această echipare este un Panoramic View Monitor with 360-degree Overhead View and Curb View. 
    • Pentru un plus de confort, echiparea Limited vine standard cu un sistem de cheie inteligentă care funcționează pentru toate ușile. De asemenea, cu această echipare se poate comanda opțiunea unei chei digitale care permite utilizarea unui smartphone în locul unei chei fizice.
  • Noua Toyota Crown Signia va fi asamblată la uzina Tsutsumi din Aichi, Japonia și folosește platforma TNGA-K care stă la baza sedanului Crown Cross
    • Platforma contribuie la prevenirea pătrunderii zgomotului în cabină, reducând vibrațiile prin direcție, podea și structura caroseriei. De asemenea, inginerii au petrecut nenumărate ore studiind și reducând zgomotul, vibrațiile și duritatea mașinii. Materialele de minimizare a zgomotului includ sticlă acustică pe geamurile laterale din față, un amortizor de zgomot în planșa de bord și un capac al motorului din materiale absorbante acustice.
    • Vine standard cu sistemul hibrid THS 5. Alimentat de un benzinar natural aspirat de 2.5 litri cu patru cilindri și două motoare-generatoare electrice, această tehnologie dovedită furnizează fără probleme 246 CP.
    • Tracțiunea integrală electronică la cerere este, de asemenea, standard. Este un sistem extrem de eficient, bazat pe un motor electric spate dedicat, pentru a oferi o tracțiune suplimentară atunci când este necesar și care contribuie la capacitatea de tractare de până la 1.225 kg.
      • Funcționează perfect și transparent, distribuind în mod preventiv până la 80% din forța motrice către roțile din spate, ceea ce ajută la suprimarea alunecării roților din față în timpul pornirilor off-line. Sistemul îmbunătățește, de asemenea, agilitatea în viraje, ajutând la reducerea subvirării. Distribuția cuplului variază în funcție de condiții, de la 100:0 la conducere cu viteză constantă, până la 20:80 pe suprafețe alunecoase. Distribuția cuplului poate fi indicată pe ecranele de pe bord.
    • THS 5 este combinat pe acest model cu o transmisie variabilă continuă controlată electronic (ECVT) pentru o economie optimă de combustibil.
    • Ca și în cazul tuturor hibridelor Toyota, senzația de accelerație și de reacție zilnică este sporită de modul în care motorul electric crește cuplul la turație redusă. Modurile de conducere NORMAL, ECO și SPORT selectabile permit șoferului să adapteze personalitatea mașinii. În plus, modul EV permite conducerea numai electrică la viteze mici pe distanțe scurte!
  • Toyota Crown Signia vine cu o varietate de capabilități și servicii conectate, inclusiv în regim de probă, precum: Drive Connect, Service Connect, Safety Connect, Remote Connect și Hotsport Wi-Fi.
    • Standard mai vine cu Toyota Safety Sense 3.0 (TSS 3.0), care include: Pre-Collision System with Pedestrian Detection, Lane Departure Alert with Steering Assist, Full-Speed Range Dynamic Radar Cruise Control, Lane Tracing Assist, Road Sign Assist, Automatic High Beams, Proactive Driving Assist.
    • De asemenea, are funcții suplimentare, cum ar fi Blind Spot Monitor cu Rear Cross-Traffic Alert și Safe Exit Assist. Un pachet Advanced Technology, opțional cu echiparea Limited, include funcții precum Panoramic View Monitor, Traffic Jam Assist, Front-Cross Traffic Alert și Lane Change Assist.
    • Modelul este echipat standard cu opt airbaguri, inclusiv laterale de tip cortină.
    • Star Safety System include Enhanced Vehicle Stability Control (VSC), Traction Control (TRAC), Electronic Brake-force Distribution (EBD), Brake Assist (BA), Anti-lock Braking System (ABS) și Smart Stop Technology (SST).
    • Are, de asemenea, funcționalitatea avansată opțională Traffic Jam Assist atunci când este echipat cu Tech Package pe echiparea Limited (pe bază de abonament). Traffic Jam Assist (TJA) este o funcție de asistență pentru șofer care ajută la ușurarea sarcinii stresante de oprire și deplasare într-un ambuteiaj pe autostradă. Sistemul poate prelua controlul direcției, frânării și accelerației la viteze de sub 40 km/h în anumite condiții. TJA este proiectat pentru drumuri cu acces limitat, iar camera de monitorizare a șoferului trebuie să confirme că ochii șoferului sunt pe drum pentru o operare fără mâini.

Toyota Crown Signia este de așteptat să sosească la reprezentanțele Toyota în vara lui 2024. Odată cu debutul acestui model, Toyota va avea în curând 19 mașini electrificate disponibile pentru vânzare în gama sa de modele din SUA.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise