(foto) Toyota a început să producă în Europa grupul motopropulsor hibrid de generația a 5-a

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Toyota Motor Europe (TME) a ​​anunțat începerea producției de propulsoare hibride de generația a 5-a pentru noua Corolla. Cele mai recente sisteme de propulsie cu emisii reduse vor fi făcute la Toyota Motor Manufacturing Poland (TMMP) și Toyota Motor Manufacturing UK (TMUK) pentru noile Corolla fabricate la TMUK și Toyota Motor Manufacturing Turkey (TMMT).

Demararea producției de motoare și transmisii hibride de generația a 5-a urmează după modernizarea a șapte linii de producție, susținute de noi investiții în valoare de 77 milioane de euro și 541.000 de euro în fabricile din Polonia şi, respectiv, Marea Britanie.

TMMP produce transmisii electrice hibride, inclusiv motoarele MG1 și MG2 – componente electrice integrale ale transmisiei hibride. Aceste agregate vor fi combinate cu noul motor pe benzină de 1.8 litri, produs la TMUK, pentru a forma grupul motopropulsor hibrid de generația a 5-a.

Conform Toyota, MG1 este un motor auxiliar, numit „generator”, care acționează ca un demaror pentru motorul pe benzină, generează energie electrică pentru a alimenta motorul MG2 și încarcă bateria. MG2 este motorul electric principal care antrenează roțile folosind curentul generat de MG1 și baterie. De asemenea, recuperează o parte din energia cinetică generată de frânare și decelerare din inerție, astfel încât propulsia hibridă consumă mai puțin combustibil în comparație cu o unitate convențională.

Această tehnologie hibridă Toyota de a 5-a generație are motoare electrice mai ușoare, mai compacte și mai puternice, ceea ce mărește raportul electric de propulsie în sistemul hibrid. Ca rezultat al calibrărilor, vehiculul are să ofere mai multă putere, performanță generală mai bună și manevrabilitate, ceea ce duce la emisii mai mici de CO2 pentru versiunea de 1.8 litri. Puterea totală a sistemului de propulsie hibrid cu motorul de 1.8 litri este de 140 CP, reducând timpul de accelerare de la 0 la 100 km/h cu 1.7 secunde, până la 9.2 secunde.

Noul grup motopropulsor hibrid de generația a 5-a înlocuiește sistemele de generația a 4-a produse anterior la TMMP și TMUK din 2018 și, respectiv, 2016. În acest timp, TME și-a accelerat investițiile în tehnologia hibridă, iar în ultimii patru ani, mixul electrificat în totalul vânzărilor europene ale Toyota a crescut de la 30 la 66%.

„Vehiculele electrificate hibride Toyota, la prețuri accesibile, cu emisii scăzute, au un rol important de jucat în strategia noastră paneuropeană multi-tehnologie, care urmărește să ajute toată lumea să-și reducă emisiile de carbon. Tehnologia hibridă prezintă acum 70% și, respectiv, 85% din motoarele și transmisiile produse la TMMP și TMUK, ceea ce reflectă cererea în continuă creștere a clienților pentru produsele hibride Toyota.

Marvin Cooke, vicepreședinte executiv pentru producție la Toyota Motor Europe

Amintim că primul model Toyota care a primit noul sistem de propulsie este noul Corolla Cross în specificaţie europeană.

Cum funcţionează sistemul hibrid conceput de Toyota:

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/