(video) Premieră mondială: A 16-a generaţie Toyota Crown devine o familie de modele şi se întoarce în SUA

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Toyota Crown, un model legendar care se produce prioritar pentru Japonia din 1955 şi este în mare parte cunoscut în formatul unui business sedan, a debutat astăzi într-o a 16-a generaţie! Însă cu această generaţie nouă Toyota a decis să încerce să schimbe formatul jocului, transformând Crown într-o familie de modele! Noul Crown va exista în patru interpretări pentru, după cum spune producătorul, a satisface diversele valori și stiluri de viață ale clienților.

Apropo, este necesar de menţionat din start că, Crown a fost prima mașină japoneză care a atins țărmurile americane în 1958, ultima fiind vândută în SUA în 1972. În toată această perioadă nu a înregistrat un mare succes şi s-a decis renunțarea la exporturi, iar după atâția ani denumirea se întoarce pe pământ american cu acest nou model!

Despre maşină în vreo specificaţie europeană nu se anunţă deocamdată!

Primul debutant al familiei Crown este un cross sedan. De ce? Toyota spune că modelul Crown și-a făcut debutul inițial în 1955 ca primul vehicul de pasageri de producție în masă al mărcii, creat cu propria tehnologie autohtonă Toyota. ADN-ul „inovației și limitării”, care a dus la crearea primei mașini de lux dezvoltate independent în perioada postbelică timpurie, a fost transmis modelelor succesive din ultimii 67 de ani, urmărind mereu noi valori care reprezintă un pas înaintea vremurilor și sunt iubite de mulți clienți. Cu toate acestea, vremurile s-au schimbat prea repede, iar Crown a devenit incapabil să răspundă pe deplin nevoilor de diversificare ale clienților săi, iar prezența sa ca vehicul emblematic a devenit mai puțin semnificativă.

În proiectarea noului Crown, echipa de dezvoltare a reexaminat cu atenție ce este Crown și, ca urmare a căutării unui Crown pentru o nouă eră, a creat patru modele complet noi. Pe lângă tipul Crossover, un nou stil care combină un sedan cu un SUV, modelul Sport oferă o experiență de condus sportivă, cu o atmosferă ispititoare și un pachet ușor de condus. Sedanul este un nou design formal care răspunde nevoilor șoferilor, iar Estate este un SUV funcțional, cu o atmosferă matură și un spațiu de conducere amplu.

Noua serie va fi lansată în aproximativ 40 de țări și regiuni!

Caracteristici cheie:

  • Dispune de o siluetă coupe, blocuri optice full LED conectate cu o bandă luminoasă, arcuri proeminente ale roţilor pentru a adăposti anvelope cu diametru mare şi jante de până la 21 de inci! Un total de 12 culori exterioare (inclusiv dublu ton în premieră pentru Toyota) sunt valabile pentru caroserie.
  • În comparaţie cu un Camry actual, este mai înalt cu 102 mm. Are 1.540 mm în comparaţie cu 1.445 mm ale Camry. În lungime măsoară practic 4.93 metri, în lăţime – 1.840 mm, iar ampatamentul în constituie 2.850 mm.
  • Bordul integrează un cockpit digital cu două monitoare de 12.3 inci şi cu cel mai nou sistem multimedia (cu OTA, asistent vocal, navigaţie prin cloud, Apple CarPlay și Android Auto, Bluetooth dual, etc). Levierul cutiei de viteze are un design nou. Scaunele frontale sunt generos profilate. Patru combinații de culori interioare oferă o gamă largă de variații.
    • Standard scaunele frontale sunt reglabile electric în opt direcții şi cu încălzire pe trei niveluri. Reglajele scaunului din față includ glisare, înclinare, întindere, reglare pe înălțime și suport lombar (numai scaunul șoferului). Scaunele din spate includ o amortizare amplă și un suport de susținere pentru o plăcere maximă.
    • Echipările Limited și Platinum adaugă standard ventilare în scaunele frontale şi încălzire în cele posterioare. Tapiţeria poate fi textilă Softex sau din piele.
    • Standard vine şi un sistem de climatizare automată pe două zone.
    • Crown Platinum și Limited includ o trapă panoramică standard.
    • Pentru un plus de funcționalitate și ambianță, iluminatul LED din cabină adaugă o senzație premium. Iluminarea, ținând cont de vizibilitate și operabilitate, include iluminarea deasupra capului și a zonei picioarelor din față/spate, iar suporturile pentru pahare, porturile USB și mânerele ușilor primesc, de asemenea, accente iluminate.
    • Standard mai vine un încărcător wireless vertical, patru porturi USB-C, unul Type A şi o priză la 12V.
    • Crown Platinum mai vine standard cu Camera Bird’s Eye View cu scanare perimetrală, care oferă o vedere panoramică de deasupra a împrejurimilor vehiculului. Standard pe toate maşinile este o cameră video posterioară cu linii de marcaj dinamice.
    • Pentru un plus de confort, Crown Limited și Platinum sunt dotate standard cu un sistem Smart Key care funcționează pe toate cele patru uși.
    • Crown XLE dispune de un sistem audio cu şase difuzoare care oferă un sunet curat și puternic pentru toate tipurile de muzică. Pe Limited și Platinum, standard este un sistem audio JBL Premium, demn de un audiofil, cu 11 difuzoare, inclusiv un subwoofer sub lunetă, alimentat de un amplificator cu 8 canale. A fost reglat acustic special pentru Crown.
    • O cheie digitală este oferită pe Platinum.
  • Datorită unui şasiu nou dezvoltat, pe baza platformei TNGA-K, utilizarea unui punct de șold mai înalt decât la sedanurile anterioare, posibil prin adoptarea roților cu diametru mare, face intrarea și ieșirea mai ușoară și permite o vizibilitate excelentă. Spațiu suplimentar este oferit deasupra capului tuturor pasagerilor pentru a crea un interior confortabil, cu sentimentul că fiecare scaun este unul de primă clasă.
    • Doar modelul de top, în echipare Platinum (în cazul modelului american), vine standard cu suspensie adaptivă variabilă, configurată special pentru a susţine motorizarea hibridă şi puntea spate electrificată, care include amortizoare cu presiune variabilă a uleiului şi un actuator de tip solenoid liniar pentru a minimiza ruliul.
    • Pentru maşinile în celelalte echipări Toyota a dezvoltat un sistem de suspensie care oferă o manevrabilitate confortabilă și o călătorie relaxantă. Componentele suspensiei față includ o bară de tip MacPherson și o nouă metodă de fixare a mecanismului de direcție, permițând o manevrabilitate rigidă, dar directă, care reduce, de asemenea, zgomotul și vibrațiile. O suspensie spate multi-link nou dezvoltată, cu o rigiditate mai mare, ajută la asigurarea unui răspuns mai rapid al cuplului de antrenare. Amplasarea brațului suspensiei din spate a fost, de asemenea, optimizată pentru a suprima schimbările în poziția verticală, contribuind la o senzație de condus plat și la o textură îmbunătățită.
    • Manevrabilitatea lui Crown este susținută de un sistem de frânare controlat electronic cu asistență activă în viraje (ACA), care activează controlul stabilității pentru a reduce subvirarea în anumite situații de viraj, astfel încât șoferul să simtă agilitatea sporită, nu funcționarea sistemului.
  • Modelul foloseşte sticlă izolată fonic, iar izolația absorbantă și materialul de etanșare a caroseriei sunt plasate în întreaga structură, sub mochetă și deasupra tavanului. Materialele și amplasarea lor au fost optimizate pentru a minimiza zgomotul la frecvențele care interferează de obicei cu conversația pasagerilor.
    • Un tampon de absorbție a sunetului este plasat între compartimentul motor și cabină pentru a reduce zgomotul. 
    • De asemenea, inginerii au întreprins o analiză extinsă a căilor de transmisie a zgomotului și a spațiilor umplute din jurul ușilor, deschiderilor ferestrelor și cablajelor pentru o mai bună liniște în cabină. Chiar și balansierul interior și peretele etanș sunt conectate cu adeziv pentru un control maxim al zgomotului.
  • Sub capotă poate avea:
    • Doar modelul de top – un sistem HYBRID MAX, lansat în premieră pentru un sedan Toyota, compus dintr-un motor turbo cu patru cilindri în linie şi volum de 2.4 litri, care oferă cuplul maxim între 2.000-3.000 rpm + un motor electric frontal care contribuie la maximizarea producţiei de cuplu + cel mai recent sistem de propulsie electric eAxle (motor electric pe puntea din spate, răcit cu apă şi pentru a asigura un sistem AWD) + o baterie bipolară NiMH nou dezvoltată. Toate împreună oferă 350 CP şi 550 Nm!
      • Maşina echipată cu HYBRID MAX are moduri de conducere NORMAL, ECO, SPORT, SPORT+, COMFORT şi CUSTOM.
    • Sistemul hibrid serie-paralel de a patra generație, optimizat, care combină un motor cu patru cilindri DOHC de 2.5 litri de înaltă eficiență, două motoare electrice şi bateria nou dezvoltată, într-un sistem extrem de compact. Motorul pe benzină mai folosește sincronizarea variabilă inteligentă a supapelor printr-un mic motor electric (VVT-iE) pe arborele cu came de admisie și VVT-i pe arborele cu came de evacuare. Puterea nu i-a fost anunţată deocamdată.
      • Vehiculele echipate cu THS dispun de moduri de condus selectabile NORMAL, ECO și SPORT, plus un un mod EV (Electric Vehicle) ce permite conducerea doar cu electricitate pe distanţe mici şi cu viteză redusă.
  • Noul model Crown vine standard cu tracțiune integrală electronică la cerere. Echipările (în cazul modelului american) XLE și Limited vin cu un E-Four AWD + eCVT (shift-by-wire), iar echiparea Platinum vine cu E-Four Advanced.
    • În loc să folosească o cutie de transfer și un arbore de transmisie la roțile din spate, Electronic On-Demand AWD folosește un motor electric separat montat în spate pentru a alimenta roțile din spate atunci când este necesar.
    • E-Four AWD atinge performanțe stabile prin punerea în mişcare a roţilor din spate cu un motor electric posterior, pentru a oferi tracțiune atunci când este nevoie în condiții alunecoase. Toyota Crown folosește cea mai recentă evoluție a acestui sistem și întărește forța motrice a motorului din spate în comparație cu un E-Four tradiţional, sporind stabilitatea la viraje. Distribuția forței motrice pe roțile din față și din spate este controlată cu precizie între 100:0 și 20:80%.
    • E-Four Advanced AWD, asociat doar cu HYBRID MAX pe modelul în echipare Platinum, furnizează putere roților din față prin agregatele hibride montate sub capotă, iar celor din spate printr-un motor electric eAxle montat pe puntea din spate. Acest sistem asigură o performanță AWD stabilă și o accelerație satisfăcătoare datorită faptului că este asociat exclusiv cu o transmisie automată cu șase trepte, asistată de un motor generator, cu schimbare directă şi cu un nou ambreiaj hidraulic multi-disc (+padele în spatele volanului). La sistemul E-Four Advanced, forța de tracțiune pe roțile din față și din spate este controlată cu precizie între 70:30 și 20:80%.
  • Cel mai recent pachet de siguranță activă cu funcții avansate Toyota Safety Sense 3.0 este standard indiferent de echipare. Sistemele sale (printre care Pre-Collision System cu detector de pietoni, Blind Spot Monitor (BSM), Rear Cross Traffic Alert (RCTA) şi altele) au fost învăţate să reacţioneze corespunzător la mai multe situaţii de eventuale accidente.
    • Mai poate dispune de Toyota Teammate – o suită de tehnologii de asistență pentru șofer, Advanced Drive – un pilot automat pentru conducerea în siguranță în ambuteiaje, Advanced Park (cu funcție de control de la distanță) – prin care maşina parchează și iese automat dintr-un loc de parcare.
    • Datorită unui Dynamic Radar Cruise Control (DRCC), funcţionează Lane Departure Alert cu Steering Assist și Lane Tracing Assist.
    • Farurile dispun de tehnologie de comutare automată a fazei lungi, iar o camera de sub parbriz poate citi indicatoarele rutiere.
    • Standard mai sunt Hill Start Assist Control (HAC) şi Toyota Rear Seat Reminder.

Noul Crown Crossover va începe să fie oferit și prin serviciul de abonament auto KINTO al Toyota. Când sunt comandate prin KINTO, asigurarea auto, întreținerea periodică și diverse alte cheltuieli pentru vehicule sunt incluse în plățile lunare. Clienții, corporațiile și persoanele fizice se pot înscrie fie online, fie la un dealer pentru a beneficia de acces ușor.

Toyota îşi doreşte să aibă un volum de vânzări de bază în Japonia de 3.200 de unităţi lunar. Modelul va fi produs la fabricile din Motomachi și Tsutsumi. Preţul minimal anunţat în patrie este de 4.350.000 de yeni sau puţin peste 31.000 de dolari. Preţul de start pentru modelul de top este de 46.000 de dolari.

Evenimentul de prezentare în reluare:

GALERIE VIDEO:

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/