UAZ a început să vândă maşini civililor cărora le este indiferent de emisii, noxe şi mediul înconjurător

0

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Uzina de automobile din Ulianovsk (UAZ) a început să vândă tuturor doritorilor mașini cu motoare care nu corespund niciunui standard de emisii. Motorul pe benzină ZMZ-40911, în versiunea Euro 0, este oferit pentru SUV-urile Hunter în echipare Classic Fleet (fără ABS) și vehiculele comerciale ușoare din familia SGR, din care face parte celebrul model UAZ-452 poreclit “Buhanka”.

Şi nu, nu s-a revenit înapoi la carburatoare. Sistemul de alimentare a unor astfel de autovehicule este încă unul cu injecție, din fericire.

Puterea unui astfel de motor nu este indicată (în versiunea Euro 5 produce 112 CP), dar diferenţa de preţ constituie doar 20-25 de mii de ruble. Adică, oricine îşi va cumpăra o maşină cu motor Euro 0 va economisi doar vreo 400 de euro şi nu va avea nicio restricţie în termeni de utilizare şi circulaţie.

Amintim că în Federaţia Rusă, din 2016 și până în prezent este valabil standardul de emisii Euro 5 pentru toate maşinile noi produse şi importate, iar cei de la UAZ s-au conformat schimbărilor. Însă din mai 2022, din cauza indisponibilității unui număr de componente critice din cauza sancțiunilor internaţionale, guvernul federal a permis temporar vânzarea de autovehicule simplificate pentru care este permisă şi reducerea standardului de emisii a motorului. 

În Rusia, vânzarea maşinilor cu motoare Euro 0 a fost interzisă din 2005, iar în loc au fost introduse cerinţele Euro 2. Pentru comparaţie, în Europa de Vest la standardul Euro 0 s-a renunţat încă din 1992, iar în 2005 a intrat în vigoare Euro 4. Astfel spus, UAZ-urile menţionate sunt nişte „mașini ale timpului” care întorc proprietarii în urmă cu 20-30 de ani.

Cu toate acestea, trebuie menționat încă un lucru: producţia modelelor Hunter şi “Buhanka” cu motoare de clasă ecologică mai mică nu a încetat chiar şi atunci când a fost introdus în Rusia standardul Euro 5. Astfel de maşini erau făcute numai în interesul Ministerului Apărării al Federației Ruse. Aşadar, civilor li se oferă acum pur şi simplu motoare în specificație militară.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata