Ultima oră: A fost anunţat primul zbor tur-retur Chişinău-New York-Chişinău

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

O adevărată veste bună din sectorul transporturilor pentru moldoveni! Primul zbor, practic direct, spre Statele Unite ale Americii va fi posibil din prima jumătate a anului 2024!

Compania aeriană HiSky a introdus în sistemul de rezervări posibilitatea de achiziție directă a biletelor către New York, cu plecare de pe Aeroportul Internațional Chișinău (AIC), după ce în decembrie 2023 a primit autorizația necesară.

Zborul va include o scurtă escală în București (o oră și 10 minute) pentru a mai îmbarca/debarca pasageri.

Primul zbor al companiei HiSky către New York (aeroportul JFK) este programat să aibă loc vineri, 7 iunie 2024, de pe aeroportul Henri Coandă din Bucureşti. Destinația va fi operată cu tocmai patru frecvențe pe săptămână, în zilele de luni, miercuri, vineri și sâmbătă, cu retur în aceleași zile!

De exemplu, dacă pasagerii se vor îmbarca de pe aeroportul din Chișinău la ora 6:30, vor ateriza la New York, la ora locală 11:35. Durata totală a călătoriei, care include escala, va fi de 12 ore şi cinci minute.

Principalul avantaj pentru pasagerii care vor alege să călătorească în Statele Unite cu un zbor HiSky este lipsa riscurilor asociate călătoriilor cu escală, precum pierderea legăturii sau a bagajelor. Pentru achiziționarea unei călătorii din Cluj sau Chișinău, cu conexiune la București, aceștia vor efectua o singură rezervare în sistemul companiei, astfel încât asigurarea legăturii până la destinația finală și transferul bagajelor de cală rămân în responsabilitatea HiSky. 

Zborurile către New York vor fi efectuate cu o aeronavă wide-body modernă, un Airbus A330-200, cu înregistrarea YR-KID, care a intrat în flota companiei la sfârșitul anului 2023 și deja a început operarea zborurilor comerciale.

Cu o eficiență operațională în serviciu de 99.4%, și sistemul avansat de comandă fly-by-wire, aceasta aeronavă modernă și eficientă este apreciată, în principal, pentru fiabilitatea și performanțele sale, mai ales pentru călătorii de lungă durată. În versiunea aleasă de HiSky, aeronava este propulsată de două motoare puternice Rolls-Royce Trent 772B și poate atinge o viteză de croazieră de 870 km/h, cu o autonomie de până la 14 ore de zbor neîntrerupt.

Cu o lungime totală de 58.8 m și o anvergură de 60.3 m, A330-200 oferă un spațiu generos și în cabină, cu o configurație în două culori, care asigură un confort superior pasagerilor, chiar și pe distanțe lungi. Cabina este proiectată pentru a maximiza spațiul personal, oferind scaune mai largi și mai mult loc pentru picioare.

Aeronava HiSky are o configurație cu două clase de servicii, business și economic, iar pasagerii care vor călători cu A330-200 se vor putea bucura, de asemenea de un sistem de entertainment la bord, cu ecrane individuale pentru care vor putea alege conținut dintr-o gamă largă de filme și muzică, în rezervare fiind incluse o masă caldă și o gustare pentru fiecare pasager.

Prețurile biletelor spre New York încep de la 375 de euro.

Cmentariile sunt închise