Nu se mai opresc din crescut! Cum explică ANRE majorările de mâine a prețurilor la carburanţi

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

O nouă zi, noi tarife plafon în creştere afişate de ANRE! Din nou preţurile formate nu cresc cu 1-2 bani sau maximum 5, ci cu peste 10 sau chiar 15 bani.

Pentru ziua de mâine preţul maxim de comercializare a benzinei 95 va fi mai mare cu 11 bani, iar al motorinei standard cu 16 bani.

În încercarea de a mai calma spiritele, ANRE vine cu o nouă explicație a tarifelor plafon rectificate:

„Creșterea accelerată a prețurilor pentru produsele petroliere principale de tip standard este dictată de tendința generală de creștere a cotațiilor înregistrate la bursele internaționale, care în ultimele zile au atins noi valori record.

Astăzi, 19 ianuarie, cotaţia petrolului Brent a urcat până la 89.05 USD per baril, ajungând astfel la cel mai mare nivel înregistrat din 13 octombrie 2014. Același nivel maximal din ultimii 7 ani se înregistrează și la cotațiile Platts pentru benzină și motorină, care reprezintă produse derivate din petrol.

Agenția Națională de Reglementare în Energetică aplică cu exactitate cadrul juridic corespunzător și urmărește ca prețurile la produsele petroliere principale de tip standard să fie corecte, reflectând fidel evoluțiile pe piața internațională atât în perioade de creștere, cât și de descreștere a cotațiilor.”

Vezi şi:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/