Un automobilist care şi-a pus coarne de ren pe maşină, tras pe dreapta lângă Chişinău. Ce i-a spus poliţia

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Nu este pentru prima dată când pentru acest lucru şoferi din Moldova sunt “luaţi la creion”. Un automobilist din Chişinău a fost tras pe dreapta pentru o verificare de rutină, iar în locul unei urări de drum bun s-a ales cu o avertizare, semn că data viitoare s-ar putea alege cu o amendă?!

Inspectorul care i-a verificat actele i-a spus că are nevoie de AUTORIZAȚIE pentru a purta pe maşină decoraţiuni sub formă de “nas” şi coarne de ren! Una cu ştampilă de la Cancelaria lui Moş Crăciun sau cum?😅

În mai multe detalii, bărbatul ne-a povestit că totul s-a întâmplat de curând în apropiere de Chişinău, într-o localitate.

„A fost o oprire de control, ținând cont că e sărbătoare, cred că verificau șoferii să nu fi consumat alcool. Mi-au verificat permisul şi nr. de înmatriculare în baza de date, să vadă dacă am abateri, iar la plecare, fără să întrebe sau alte discuții, mi-a spus că data viitoare să am autorizație pentru coarne! A zis că pentru orice atașament la mașină, care nu vine din fabrică, este necesară autorizație. Nu am stat să intru în polemică, căci eram în mașină cu copiii mici care plângeau. Doar am râs.

La 100 de metri de locul unde stăteau ei, șoferi mergeau cu viteze cuprinse între 60-90 km/h. Poliția caută probleme mici în loc să le rezolve pe cele mari.”

Contactată pentru o reacție din partea instituției, ofițerul de presă al INSP, Natalia Golovco a declarat următoarele:

„Nu putem comenta veridicitatea declarației cetățeanului, respectiv nu putem comenta presupusele afirmații ale inspectorului, însă pentru astfel de decorațiuni, luminițe, drapele și altele de genul nu este necesară niciun fel de autorizație. Constituie însă încălcare și se penalizează dacă oricare dintre aceste lucruri acoperă, obstrucționează câmpul vizual al șoferului.”

Reacţia şoferului la reacţia INSP:

„Așa știam și eu, că nu trebuie niciun fel de autorizație. Cred că polițistul a vrut să pară mai dur și să arate că e deștept. Na, asta e, ca el sunt mulți. În așa tempo nu mai câștiga încrederea cetățenilor. Cu siguranță scopul a fost altul, dar a trântit-o pe asta ca să nu plece cu un simplu “o seară frumoasă”.”

Cmentariile sunt închise