Un deputat din noul Parlament a aflat că are imunitate şi în faţa RCR! Ce înseamnă acest lucru

Secretar General al Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, deputat al Blocului ACUM, Chiril Moţpan, a aflat de curând că atât el, cât şi colegi de-ai săi, au imunitate în faţa prevederilor Regulamentului Circulaţiei Rutiere.

Mai exact, acest lucru înseamnă că atât membrii noului Parlament, cât şi predecesorii lor, nu au achitat niciodată amenzile pentru încălcările în traficul rutier.

FOTO: parlament.md

Parlamentarul spune că a aflat acest lucru după ce însuși a încălcat regulile de circulație rutieră.

“Să vezi și să nu crezi. Deputații din Parlamentul Republicii Moldova au (sau au avut până acuma) imunitate…și în fața Regulamentului circulației rutiere. Adică, nu achitau amenzile pentru încălcările în traficul rutier. Nu aflam această noutate dacă nu călcam eu însumi “pe bec”.

Ca cetățean cu respect pentru lege, m-am prezentat astăzi la Centrul de monitorizare și informare din str. Iacob Hâncu 3 A, adresă arhicunoscută de toți conducătorii auto, pentru a achita amenda rezultată dintr-o contravenție administrativă, săvârșită involuntar. Așa spun toți conducătorii auto.

Mare mi-a fost mirarea, însă, când ofițerul mi-a cerut legitimația de deputat. La întrebarea mea de ce are nevoie de documentul respectiv, am aflat cu stupoare, că la prezentarea legitimației deputații sunt absolviți de pedeapsa contravențională. Surprins, am declarat că în fața legii sunt egali toți cetățenii, indiferent de statutul lor social și am achitat imediat amenda destul de grasă. Astfel, am simțit pe propria piele prețul neatenției în trafic și că o unitate convențională este egală cu 50 de lei. Nu mică i-a fost mirarea și agentului constatator, care s-a oferit cu amabilitate să mă conducă până la ieșirea din oficiu”, a scris Chiril Moţpan într-o postare pe Facebook.

Cu această ocazie, Moțpan spune că va cere instituției, printr-un demers oficial, informații cu privire la încălcările admise în ultimii ani de „slugile poporului”, cine și în câte cazuri a fost absolvit de pedeapsă.

Cmentariile sunt închise