Un hacker de 19 ani a reuşit să spargă peste 25 de maşini Tesla. Mai interesant este că acestea se află în 13 țări diferite

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

David Colombo, un specialist în securitate IT în vârstă de 19 ani din Germania, a descoperit o vulnerabilitate de securitate în vehiculele electrice Tesla. El a scris pe Twitter că a accesat de la distanță funcțiile a peste 25 de vehicule din 13 țări.

Declaraţiile sale au atras şi atenţia presei din occident. Cel mai probabil şi producătorul auto este deja la curent.

Potrivit lui Colombo, el nu poate controla mișcarea mașinilor sparte, dar este capabil să le deschidă/închidă ușile și ferestrele în timpul unei călătorii, poate porni brusc şi la volum maxim sistemul audio sau poate include faza lungă în faruri, printre altele. Poate şti chiar şi locaţia exactă a maşinii sau chiar dacă este vreun şofer la volan sau nu. David crede că astfel de „glume” sunt periculoase în mâinile intrușilor.

Hackerul a obținut acces la vehicule electrice folosind o vulnerabilitate găsită în cel puţin o aplicaţie terţă pe care o accesează unii dintre proprietarii Tesla. Informațiile pe care programele le folosesc pentru a se conecta la mașină pot fi furate și folosite pentru hacking.

Colombo a contactat deja reprezentanții unei aplicaţii și le-a descris punctele slabe ale codului lor.

Tesla plătește recompense pentru descoperirea unor vulnerabilități în produsele sale. David a comunicat şi cu serviciul de securitate al companiei și le-a oferit informațiile necesare, însă oficial Tesla nu a anunțat încă nimic despre această situaţie.

Tânărul hacker crede că pe măsură ce IoT se extinde, când totul, de la frigidere la mașini, are conexiune la internet, trebuie să se acorde o atenție sporită. „Nu conectați nimic din lucrurile care contează la web. Și dacă o faceţi, atunci asigurați-vă că o faceţi în siguranță”, a recomandat tânărul.

Vezi şi:

Cmentariile sunt închise