Un nou comunicat de presă de la ANRE. Explică scumpirile cu țârâita din ultima perioadă

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a Republicii Moldova informează că ultimele majorări ale prețurilor la carburanți se datorează exclusiv dinamicii cotațiilor Platts pentru produsele derivate din petrol la bursele internaționale, indicator care stă la baza metodei actuale de determinare a nivelului prețurilor.

După o perioadă îndelungată de scăderi, ANRE atestă actualmente o ușoară majorare a valorii cotațiilor Platts, fapt care se reflectă într-o apreciere zilnică a prețurilor de circa 2-9 bani per litru. De la începutul anului curent, prețul la benzină s-a majorat cu 0.38 lei/litru sau (+1.6%), iar cel la motorină a scăzut cu 4.33 lei/litru sau (-18.32%).

Pentru ziua de mâine, 13.06.2023, prețurile maximale de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale de tip standard sunt stabilite la nivelul de:

  • 23.70 lei/litru – pentru benzina COR 95 (+3 bani);
  • 19.31 lei/litru – pentru motorina standard (+3 bani).

ANRE continuă să urmărească îndeaproape evoluțiile la bursele petroliere internaționale și asigură consumatorii de corectitudinea calculării zilnice a prețurilor stabilite pentru procurarea carburanților.

Cmentariile sunt închise