Un nou program de tuning pentru Audi A6, A7 şi Q8: Câte 408 CP şi 550 Nm de la ABT Sportsline

Noile Audi A6, A7 și Q8 sunt trei mașini premium cu o serie de caracteristice diferite, dar fiecare disponibil cu motorul TFSI de 3.0 litri care produce standard 340 de CP şi 500 Nm de cuplu. Sună destul de atrăgător această ofertă, însă atelierul de tuning ABT Sportsline poate schimba aceste cifre destul de simţitor.

Totul poate deveni posibil doar printr-o intervenţie cu un kit ABT Power, care presupune aplicarea unei unităţi electronice de control custom a motorului – ABT Engine Control (AEC). Rezultatul este o creştere a puterii totale de la 340 la 408 CP şi a cuplului de la 500 la 550 Nm. Acest upgrade este compatibil doar cu maşinile certificate WLTP şi care au un filtru de particule.

Mai mult, este disponibilă şi o versiune mai superioară a acestui AEC, care duce puterea până la 425 de CP, în timp ce cuplul rămâne la acelaşi nivel – 550 Nm. Însă aceasta este valabilă pentru maşinile care au fost înregistrate pentru prima dată înainte de 31.08.2018 şi nu aveau un filtru de particule.

În mai multe detalii asta ar însemna următoarele:

  • Pentru un sedan A6, fie cu versiunea veche sau cu cea nouă a ABT Engine Control aplicată, timpul necesar acceleraţiei 0-100 de km/h scade de la 5.1 la 4.9 secunde. Viteza maximă rămâne limitată la 250 de km/h, iar puterea şi cuplul maxim sunt atinse în intervalul de rotaţii standard.
  • Pentru un A6 Avant este disponibilă noua versiune ABT Engine Control care măreşte puterea până la 408 cai: timpul necesar acceleraţiei 0-100 de km/h scade de la 5.3 la 5.1 secunde. Viteza maximă rămâne limitată la 250 de km/h.
  • Pentru un A7 Sportback, fie cu versiunea veche sau cu cea nouă a ABT Engine Control aplicată, timpul necesar acceleraţiei 0-100 de km/h scade de la 5.3 la 5.1 secunde sau de la 5.3 la 5.0 secunde respectiv. Viteza maximă rămâne limitată la 250 de km/h.
  • Pentru modelul Q8 este disponibilă doar noua versiune ABT Engine Control care măreşte puterea până la 408 cai: timpul necesar acceleraţiei 0-100 de km/h scade de la 5.9 la 5.7 secunde. Viteza maximă rămâne limitată la 250 de km/h.

Indiferent de alegerea făcută, inginerii de la ABT Sportsline optează mereu pentru îmbunătățiri de performanță de calitate. Dezvoltarea fiecărei actualizări de ordin tehnic cuprinde calibrare elaborată atât prin teste dinamometrice, cât și printr-o serie de deplasări pe drumurile publice și măsuri complete de protecție a motorului. Mai mult, sunt disponibile opțional și garanții atractive.

ABT Sportsline oferă soluţii de îmbunătățire a performanţelor, însă şi cele de ordin estetic nu le ignoră. Compania bavareză oferă, de asemenea, o gamă largă de dotări pentru cele trei modele germane. Sunt disponibile mai multe componente din linia ABT Aerodynamic, ABT Interior şi o gamă largă de jante sport originale.

În particular, pentru modelul Q8 se oferă şi un ABT Level Control prin care garda la sol a suspensiei pneumatice standard poate fi reglată electronic pentru a coborî maşina mai aproape de asfalt. Mai multe detalii şi opţiuni pot fi găsite în configuratorul interactiv al atelierului.

Vezi şi: (foto) Noul pachet estetic de la ABT Sportsline pentru noul Audi Q8 este gata

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise