Un şofer s-a plâns pe Facebook că Waze l-a indus în eroare şi a primit amendă. Reacţia unui editor al hărţii

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Un moldovean, utilizator al aplicaţiei Waze, prin cele relatate într-o postare de Facebook ar da de înţeles că acest soft ar şti mai bine, mai perfect regulile de circulaţie decât un şofer.

Orientându-se după aplicaţie a depăşit de fapt limita de viteză reală, iar drept urmare a fost tras pe dreapta şi sancţionat amendă minimală. S-a întâmplat la ieşirea din Chişinău, înainte de intrarea în Sîngera.

Am contactat un reprezentant al comunităţii Waze în Moldova pentru o reacţie. Acesta ne-a confirmat prezenţa unei porţiuni de drum pentru care este sau era valabilă viteza de 70 km/h, însă aceasta este de doar 300 de metri.

„Harta Waze e făcută 100% manual! Respectiv, pot fi greșeli. Însă Waze, Google Maps sau altele de genul au rol exclusiv de informare și niciodată nu sunt mai presus de RCR! Fiecare conducător auto e responsabil pentru acțiunile sale la volan!”

Nu am fost la fața locului să verificăm dacă actualmente există în zonă un indicator de limită de viteză de 70 km/h (probabil că nu), însă chiar dacă există, pentru a fi evitate alte situații similare cu cea descrisă mai sus, editorul hărții a schimbat limita de viteză în aplicație la 50 km/h.

P.S. Dacă folosiți la fel Waze și observați neconcordanțe între ce există în realitate și ce arată în aplicație, mereu există opțiunea de a raporta probleme. Împreună putem face harta mai bună, mai exactă!

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/