Un sondaj arată că germanii sunt gata să cumpere maşini chineze în loc de Audi, BMW sau Mercedes-Benz

0

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Proprietarii germani de mașini premium sunt gata să cumpere electromobile sau maşini electrificate premium de la mărci chineze. Această concluzie a fost făcută de experții agenției de consultanță Berylls Strategy Advisors și ai Civey Research Institute, după ce au intervievat „cei mai loiali” proprietari de Audi, BMW și Mercedes-Benz.

Ca alternativă la modelele premium germane, respondenților în vârstă de 30-39 de ani li s-a oferit oportunitatea de a se expune în privința produselor unor mărci precum Aiways, BYD, NIO și Polestar, printre altele. Analiza a arătat că aceste mărci au cu siguranță șanse de succes şi asta pentru că aproximativ 25% din clienţi iau în considerare în general mărcile chinezești atunci când cumpără o mașină.

Acest lucru este remarcabil! La urma urmei, majoritatea producătorilor chinezi nu și-au început încă activitățile de marketing/comunicare pe continentul nostru, astfel că, acea conștientizare a mărcilor și modelelor este, prin urmare, încă la un nivel destul de scăzut. Polestar este o excepție, având deja o prezență puternică pe piața germană, cu reclame și apariții în media din 2018.

Loialitatea celor care au deja experiență în deținerea unui „chinez” poate servi drept avantaj: astfel de clienți iau în considerare adesea alte modele din China pentru cumpărare. Se pare că nu au fost dezamăgiți de modelul lor anterior din China, de procesul de achiziție din trecut și de service-ul pentru mașina lor și deseori doresc să le ofere noilor veniți o a doua șansă.

În multe privințe, prețuiesc această piaţă auto orientală pentru o gamă largă de modele, design și prețuri accesibile. Apropo de preţuri, acestea pot deveni o  potențială problemă: dacă cele ale mașinilor chinezești sunt comparabile cu cele germane, atunci clienții vor prefera deja mărcile locale. Ei, în primul rând, aleg mașinile în ceea ce privește raportul preț/calitate/performanţă.

Pentru aproape fiecare al doilea participant la sondaj, prețul este criteriul numărul unu de cumpărare. Conținutul tehnic, cum ar fi autonomia sau timpii de încărcare, este cu mult în urmă. Funcțiile care sunt foarte populare în rândul cumpărătorilor din China, cum ar fi cele digitale, la fel joacă doar un rol foarte minor pentru majoritatea cumpărătorilor germani

Respondenții mai notează că modelele din China nu diferă prea mult între ele, chiar și în ceea ce privește designul sau construcția. Cumpărătorii, la rândul lor, sunt dispuși să plătească un preț mai mare dacă ar găsi ceva special în ele.

Mai mulţi producătorii auto chinezi au planuri mari pentru piața germană. De exemplu, numai BYD intenționează să vândă 120.000 de maşini în 2026. Totuşi, experții Berylls Strategy Advisors sunt sceptici cu privire la astfel de planuri: clienții sunt gata să „dea o șansă”, dar în trei ani este puțin probabil să fie atât de mulți cumpărători, mai ales dacă compania vinde doar vehicule electrice.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata