(update) Elon Musk: Tesla Cybertruck va fi prezentat exact peste două săptămâni

(update 07.11.2019) Elon Musk a anunţat, cum o face de obicei pe Twitter, data prezentării primului pick-up Tesla. Se va întâmpla în ziua de 21 noiembrie 2019, exact peste două săptămâni, în preajma uzinei SpaceX producătoare de rachete.

Botezat deja Tesla Cybertruck (oficial?), Musk a dat de înţeles că data prezentării vehiculului este motivată. Se știe că la crearea modelului, inginerii și designerii Tesla s-au inspirat din filmul Blade Runner din 1982, acţiunile din care s-au desfăşurat anume în noiembrie 2019 🙂

Evenimentul va avea loc, de asemenea, chiar cu o zi înainte de a fi deschisă noua ediţie a Salonului Auto de la Los Angeles, iar asta înseamnă că mulţi jurnalişti auto vor fi deja în metropolă.

Cybertruck unveil on Nov 21 in LA near SpaceX rocket factory

— Elon Musk (@elonmusk) November 6, 2019


(update 04.06.2019) Elon Musk a numit preţul de start al pick-up-ului electric Tesla

După lansarea noului crossover Tesla Model Y, următorul electromobil aşteptat de la compania americană este un pick-up. Elon Musk a confirmat de mai multe ori pregătirea unui astfel de vehicul şi iată că acum a fost dezvăluit poate cel mai important detaliu despre el – preţul!

O declaraţie în acest sens a fost făcut în cadrul unui podcast-interviu al redacţiei Ride the Lighting.

Potrivit omului de afaceri, clienţii ar trebui să poată cumpăra o mașină bună pentru 49.000 de dolari sau chiar mai puțin.

“Nu ne dorim să fie foarte scump. Cred că trebuie să fie de cel mult $50.000 sau cel mai bine $49.000 preţul maxim de start. În mod ideal poate mai puțin. Pur și simplu nu poate fi inaccesibil pentru că este un segment cu o concurenţă acerbă. Trebuie să fie un produs accesibil. Evident vor fi versiuni care vor fi mai scumpe, însă vei putea opta pentru un pick-up cu capacităţi bune pentru 49.000 de dolari sau mai puţin”.

“Va avea un funcţional incredibil din punct de vedere a capacităţii de încărcare/tractare şi va arăta incredibil, însă nu ca un pick-up tradiţional al momentului. O să arate destul de sci-fi. Asta înseamnă că nu va fi pentru toată lumea, mai ales pentru cei care doresc să aibă un pick-up care să arate exact ca cele din ultimii 20-40 de ani”.

Elon Musk a mai confirmat că imaginea teaser lansată mai devreme în acest an, pe care o ataşăm mai jos, reprezintă de fapt într-o măsură foarte mare partea frontală a pick-up-ului Tesla.

Noul produs Tesla va trebui să fie capabil să cucerească prin caracteristicile sale o piaţă de vehicule utilitare în care domină deocamdată maşini cu motoare diesel sau pe benzină. În primul rând cu modelele Ford F-Series (909.330 de exemplare vândute în 2018), Chevrolet Silverado (583.227 de exemplare) și RAM (536.980 de exemplare). Cele mai ieftine versiuni ale acestor modele costă în SUA de la 28.155, 28.300 și 33.190 de dolari respectiv.

În plus, Tesla va avea şi concurenţi direcţie din partea unor companii ca Rivian sau Bollinger. Prima îl are deja pe noul R1T.


(28.06.2018) Primele detalii tehnice despre viitorul Tesla pick-up truck. “Va genera un cuplu nebun”

Chiar dacă Elon Musk este ocupat de asigurarea că Tesla rămâne pe linia de plutire, în timp ce se pregătește să introducă mai multe modele, afaceristul a reușit încă să găsească timp să discute despre un alt produs – Tesla pick-up truck.

Într-o sesiune de întrebări și răspunsuri publicată pe contul său oficial Twitter – numită pagina neoficială a presei Tesla – Musk a întrebat publicul ce ar dori să aibă un pick-up truck marca Tesla.

Înainte de a veni un torent de răspunsuri, Musk a furnizat câteva detalii preliminare despre model, unde a spus că pick-up-ul va avea standard o unitate de propulsie compusă din două motoare electrice şi un sistem de tracţiune integrală care va prelucra un cuplu “nebun”.

What would you love to see in a Tesla pickup truck? I have a few things in mind, but what do you think are small, but important nuances & what would be seriously next level?

— Elon Musk (@elonmusk) 26 iunie 2018

Pickup truck will have power outlets allowing use of heavy duty 240V, high power tools in field all day. No generator needed.

— Elon Musk (@elonmusk) 26 iunie 2018

Vezi şi: (video) Tesla a prezentat teaserul primului său pick-up electric? Maşina poate transporta alt pick-up în benă

Printre alte detalii făcute publice, potrivit Electrek, aflăm următoarele:

  • se va asemăna cu un camion, va fi mai mare decât pick-up-urile obişnuite de pe piaţă, va avea o treaptă pentru a urca în el şi scaunul şoferului va avea dimensiuni generoase încât ar sta comod în el fostul wrestler francez Andre the Giant;
  • maxim va putea transporta până la şase pasageri pe şase scaune;
  • autonomia-i va depăşi 650 de kilometri;
  • va avea suspensie cu amortizoare adaptive;
  • va avea prize cu o tensiune de 240 de volţi pentru conectarea şi funcţionarea instrumentelor industriale, dar şi un compresor de aer;
  • va fi capabil să tracteze 150 de tone (?)
  • va putea să ruleze prin apă.

Pick-up-ul Tesla ar putea apărea pe piaţă în anul 2019, fiind construit pe baza camioului Tesla Semi, însă într-un format mai mic.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/