(update) Vândut! Cât a cheltuit un rus pentru a cumpăra la licitaţie permisul lui Leonid Brejnev

(update 15.11.2019) Deşi oferta de start a fost de 1.5 milioane de ruble, licitaţia nu a durat prea mult. Un rus a reuşit să cumpere actele pentru doar 50.000 de ruble în plus.

Suma finală scoasă din buzunar a fost de 1.550.000 de ruble sau 425.475 de lei moldoveneşti (puţin peste 22.000 de euro).


(06.11.2019) Se vinde permisul lui Leonid Brejnev! Ce vehicule putea conduce fostul lider comunist

Pentru colecţionarii de anticariat şi alte lucruri interesante care sunt văzute valoroase a apărut o nouă “pradă”. O casă de licitaţii de la Moscova va scoate la vânzare permisul de conducere original al fostului lider al URSS Leonid Brejnev!

Evenimentul va avea loc în ziua de 14 noiembrie curent, iar preţul de start al lotului este evaluat la 1.35-1.5 milioane de ruble sau circa 19.170-21.300 de euro!

Conform informaţiilor fostului proprietar, actele a fost un “cadou comic” din partea fostului ministru de Interne Nikolai Anisimovich Shchelokov. Documentele erau păstrate la vila lui Brejnev. În 1991, când primar al Moscovei a devenit Gavriil Popov, casa i-a fost transferată în proprietate pentru uz personal, iar ulterior lucrurile și documentele găsite în ea au ajuns pe piaţă.

Deşi reprezintă formal doar nişte hârtii cu informaţii personale, acest permis şi talon constituie adevărate exponate de muzeu. Se află într-o stare perfectă şi sunt laminate.

FOTO: litfund.ru

Permisul de conducere i-a fost înmânat lui Leonid Brejnev în ziua de 10 decembrie 1976, practic cu doar câteva zile înainte de jubileul de 70 de ani! Mai mult, nici nu are un termen de valabilitate!

Cu acesta fostul general putea conduce practic orice vehicul pe drumurile publice: motocicletă, autovehicule dedicate transportului de pasageri şi comerciale cu o greutate de până şi peste 3.5 tone, autobuze şi chiar camioane cu remorci!

Împreună cu permisul de conducere, pe timpul URSS, se oferea şi un aşa-zis talon de avertizări. Lipsa de găuri peste cifrele de pe contur înseamnă că şoferul nu a încălcat nicio regulă de circulaţie.

Vezi şi: (foto) Top 10 cele mai scumpe automobile produse în URSS şi care pot fi cumpărate în prezent

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/