Urmează un weekend perfect pentru realimentare! Cu cât s-au ieftinit carburanţii în ultima săptămână

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Am ajuns la sfârşitul unei noi săptămâni şi iată că după weekend se încheie şi a doua lună a verii. Timpul trece, dar preţurile plafon la carburanţi continuă a se stabili conform graficului ANRE. În zilele de odihnă, dar şi luni, un litru de benzină 95 va costa maximum 27.95 lei (-7 bani), în timp ce un litru de motorină standard nu mai mult de 27.52 lei (-5 bani).

Dacă în următoarele zile vă veţi alimenta pentru prima dată în această săptămână, atunci veţi beneficia de reducerile cumulative din toate zilele anterioare, carburanţii fiind mai ieftini cu aproape un leu.

Săptămâna curentă (25.07.2022-31.07.2022) este cea de-a 6-a săptămână consecutivă de scădere a prețurilor de comercializare cu amănuntul la benzină și a 5-a pentru motorină. Prin urmare, benzina COR 95 a scăzut în această perioadă cu 5.95 lei/litru, iar motorina standard cu 4.94 lei/litru.

FOTO: iStock

Amintim că Platforma eCarburanţi permite identificarea staţiilor care comercializează cea mai ieftină benzină, motorină şi GPL din ţară, deci se pot găsi carburanţi la preţuri mai reduse decât cele plafon!

Jucătorii de pe piaţa produselor petroliere din Republica Moldova, care au reţele de staţii de alimentare, nu au voie să afişeze la panou preţuri mai mari decât cele plafon stabilite de ANRE pentru principalele tipuri. Însă după posibilitate şi dorinţă ei pot vinde carburanții fie la acelaşi preţ, cel maximal calculat de ANRE, fie la unele mai mici.

Iată cum se formează preţurile la nivel internaţional:

Influența cotațiilor Brent și Platts asupra prețurilor la carburanți în Republica Moldova

Explicaţie: De ce este utilizată media Platts pentru ultimele 14 zile în stabilirea preţurilor la carburanţi

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/