(video) A debutat noul Renault Duster pentru piaţa rusă. Are patru motoare la alegere şi interior de Arkana

În timp ce modelele Dacia Duster şi Renault Duster în specificaţie europeană sunt în pregătire pentru un facelift, deoarece au debutat încă în 2017, modelul dedicat pieţei din Federaţia Rusă, de generaţie nouă, îşi face debutul abia acum. Şi din start vă putem spune că diferenţe notabile între ele există!

Caracteristici cheie:

  • O caroserie complet nouă, care combină proporțiile distinctive și capacitatea geometrică off-road a SUV-ului Duster cu un design exterior modern și un interior complet reproiectat.
  • A păstrat capacitatea geometrică mare de traversare a obstacolelor (gardă la sol – 210 mm, unghiuri de atac şi degajare – 31 și 33 de grade respectiv).
  • Paleta de culori cuprinde culorile din imagini – Atacama portocaliu şi Tenakuru gri-maro. Gama de jante e compusă din modele de 16 şi 17 inci.
  • Interiorul lui Renault Duster s-a schimbat într-un mod revoluționar, fiind de fapt preluat de pe modelul local Arkana: pe lângă noua arhitectură a spațiului interior, ergonomia sporită și noile materiale de înaltă calitate, mașina a primit noi echipamente moderne care au făcut-o și mai confortabilă în viața de zi cu zi.
  • Coloana de direcție este acum reglabilă pe înălțime și la îndemână, scaunul șoferului are suport lombar reglabil, iar între scaunele din față există o cotieră reglabilă cu o nişă sub ea și suporturi pentru pahare. 
  • Noul sistem multimedia EASY LINK, precum și până la cinci porturi USB și două prize de 12 volți, vor oferi confort șoferului și pasagerilor într-o călătorie de orice durată.
  • Maşina în toate echipările are direcție cu amplificator electric!
  • Special pentru condiţiile din Federaţia Rusă are scaune faţă/spate cu încălzire în două trepte, volan încălzit, duze de spălare a parbrizului încălzite şi parbriz încălzit pe întreaga suprafață + lunetă, precum și sistemul de pornire de la distanță Renault Start a încălzirii auxiliare (de la un buton de pe cheia-breloc sau prin programare din sistemul multimedia). Iar suspensia cu consum intensiv de energie, protecția carterului motorului din metal și rezistența ridicată la coroziune oferă fiabilitate și durabilitate în timpul conducerii intensive pe drumurile rusești și în off-road.
  • Sub capotă sunt patru motoare la alegere: un nou benzinar turbo ТСе150 (150 CP/250 Nm), un turbodiesel 1.5 dCi (109 CP/240 Nm), un benzinar de 2.0 litri (143 CP/192 Nm) şi un alt benzinar modernizat (117 CP/156 Nm).
  • Practic toate motoarele sunt combinate standard cu o cutie de viteze mecanică în şase trepte şi tracţiune integrală (treapta întâia este scurtată special, soluţie care permite mişcare cu viteză mică pe teren accidentat). Această cutie de viteze este disponibilă pentru prima dată în combinaţie cu motorul TCe150 şi pentru această combinaţie a fost dezvoltat un algoritm de răspuns la pedala de accelerație în modul 4WD LOCK, soluţie care permite dozarea cu precizie a forței de tracțiune pe suprafețe alunecoase.
  • Noul motor este, de asemenea, disponibil cu transmisia automată CVT X-Tronic, care are un mod unic de operare a hidrotransformatorului pentru operarea în off-road pe termen lung cu sarcini mari.
  • Apropo, acel benzinar modernizat de 1.6 litri este singurul care poate fi oferit şi în combinaţie cu tracţiune faţă, însă în acest caz oferă 114 CP.
  • Sistemul inteligent de tracțiune integrală All-Mode 4×4-i a păstrat trei moduri de funcționare (2WD – 4WD AUTO – 4WD Lock). Toate versiunile cu tracțiune integrală ale noului Duster sunt echipate cu un sistem de control dinamic al stabilității ESP (se poate deconecta), care combate în mod eficient aşa-zisa suspendare în diagonală datorită funcției de distribuție electronică a cuplului și, de asemenea, asigură pornirea în rampă fără o mişcare înapoi. 
  • Împreună cu algoritmii off-road pentru ABS și ASR, noul Duster oferă, de asemenea, noi sisteme de asistență ale șoferului: un asistent la coborâre în pantă, camere video la 360 de grade și un monitor 4×4 – afișând poziţia vehiculului pe ecranul sistemului multimedia EASY LINK.
  • Lansarea noului Duster pe piața rusă a fost precedată de un program extins de teste de laborator, pe stand şi în condiţii reale. Noul Renault Duster oferă protecție fiabilă a pasagerilor în caz de accident. Arsenalul SUV-ului include o nouă structură solidă a caroseriei, până la 6 airbag-uri (frontale pentru șofer și pasagerul din față, airbaguri laterale frontale şi posterioare), centuri de siguranță din față cu pretensionatoare și limitatoare de forță. Potrivit rezultatelor unui test de impact frontal frontal (65 km/h, cu 40% suprapunere în barieră deformabilă), noul Renault Duster a primit 14.55 puncte din 16 posibile, ceea ce confirmă noul nivel de siguranță al SUV-ului de nouă generație.

Producția în serie a modelului a început deja la uzina Renault din Moscova. Vânzările îi vor începe în primul trimestru al anului curent. Apărută în 2012, prima generaţie şi-a găsit în Rusia până în prezent peste 450.000 de clienţi, iar din 2013 şi până în prezent este cel mai vândut automobil 4×4 local.

https://www.youtube.com/watch?v=AIpuqbDXMcM

Află mai multe detalii:

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/