(video) A parcurs cu el aproape 1000 de km şi s-a săturat. Cineva vinde un Aston Martin Valkyrie AMR Pro

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

(update) Am primit un răspuns privind preţul! Maşina se află în Dubai şi costă 3.850.000 de lire sterline.


Având în vedere cursul spre cel de-al doilea secol de istorie, Aston Martin este, fără îndoială, una dintre cele mai legendare și evocatoare mărci din istoria automobilelor, câștigându-și locul în istorie pe ecranul de argint, în showroomuri și pe circuite de curse. Firma a cunoscut o revenire la rădăcinile sale de top în motorsport sub tutela lui Lawrence Stroll, în timp ce portofoliul său de mașini stradale este la fel de interesant ca niciodată.

Făcând parte din ambele lumi este un uimitor automobil, construit în ediție limitată şi axat pe circuit, care poate încapsulează cel mai bine noua eră a companiei – Valkyrie AMR Pro. O astfel de maşină a devenit disponibilă de cumpărat direct de la primul proprietar, care din anumite motive a decis să o înmâneze altcuiva după aproape 1.000 de km parcurşi.

Ar fi ușor să presupunem că Valkyrie AMR Pro este pur și simplu o Valkyrie cu o aerodinamică mai agresivă, dar această mașină specială este mult mai mult decât atât. Sub caroseria sa spectaculoasă, AMR Pro este construit pe o versiune unică a șasiului Valkyrie, cu un ampatament întins cu 380 mm, dar şi mai lat cu 96 mm în față și cu 115 mm în spate. Pachetul aerodinamic menționat mai sus adaugă o lungime suplimentară de 266 mm și generează o forţă de apăsare dublă comparativ cu cea pe care o poate oferi un Valkyrie stradal. În plus, varianta AMR Pro poate dezvolta o accelerație laterală de peste 3g.

În încercarea de a reduce greutatea și mai mult, creatorii săi au eliminat sistemul hibrid standard și au folosit mai multe materiale ultra-ușoare, precum o caroserie din fibră de carbon, brațe de suspensie din carbon și un parbriz și geamuri laterale din Perspex, pe lângă o varietate de alte măsuri. Efectul cumulat se rezumă la minus 150 kg, o sumă incredibilă pentru un astfel de automobil special construit. Iar atunci când este asociat cu motorul Cosworth V12 aspirat natural de 6.5 litri (1.014 CP) – o unitate capabilă să se învârtă cu 11.000 rpm – performanța este pur și simplu uluitoare.

Aston Martin a calculat că modelul ar putea parcurge un tur al circuitului pe care se desfăşoară maratonul Le Mans în doar 3 minute și 20 de secunde, ceea ce înseamnă că ar putea ține cu ușurință pasul cu maşinile participante în clasa de top Hypercar. Cu alte cuvinte, aceste caracteristici îl face un vehicul cât se poate de mult apropiat de motorsportul de top, dar disponibil publicului larg pentru achiziţionare.

Aston Martin a declarat că vor fi construite doar 40 de exemplare, în plus față de două prototipuri din fabrică. De la momentul livrării acestui exemplar anul trecut, primul și singurul său proprietar a condus mașina doar o singură dată, în timpul procesului de shakedown și livrare asistată din fabrică, organizat pe Circuitul Internațional Bahrain, iar de atunci nu a mai fost folosit. Respectiv, se află într-o stare excelentă atât la interior, cât și la exterior, gata de a fi folosit pe o serie de circuite din întreaga lume.

Apropo, pentru comparaţie, la ediţia din 2022 a cursei de 8 ore din Bahrain desfășurată pe acelaşi circuit, Toyota GR010 Hybrid, câștigătoare a cursei, a parcurs cel mai bun tur în 1:50.125 minute. Acest Valkyrie AMR Pro a reuşit să facă unul în 1:48 minute.

Preţul i se comunică la solicitare, ceea ce am făcut. Îl vom adăuga în caz că vom primi un răspuns.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise