(video) Accident şocant pe strada Florilor. O mamă cu un băiețel au fost spulberați de o maşină pe trecere

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Ieri seara, în jurul orei 18:00, poliţia capitalei a fost sesizată prin intermediul 112 despre comiterea unui accident rutier cu implicarea unor pietoni pe strada Florilor. La faţa locului imediat s-a deplasat un echipaj al Secției documentare accidente rutiere din cadrul DP a mun. Chișinău.

S-a aflat prin urmare că un VW Transporter, condus de un bărbat de 41 de ani, nu a acordat trecere legală unei femei de 37 de ani şi unui băieţel de doar doi ani, lovindu-i în plin. Momentul accidentului a fost surprins şi de o cameră de bord.

Se ştie că mama şi copilul său au fost transportați la spital pentru îngrijiri medicale. Pe caz a fost inițiată o anchetă în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor.

VIDEO: facebook.com/Petrov Victor

Amintim că potrivit RCR, oprirea autovehiculelor este interzisă pe trecerile pentru pietoni şi la o distanţă mai mică de 5 m înainte de acestea. Şi simpla staţionare este interzisă în locurile în care este interzisă oprirea. Totodată, conducătorii de vehicule trebuie să se deplaseze astfel încât să nu creeze obstacole sau pericol pietonilor. În caz de necesitate, ei sunt obligaţi să oprească. Până şi la şcolile auto se învaţă că în apropierea trecerilor de pietoni viteza maximală regulamentară trebuie redusă.

De cealaltă parte, RCR spune că la trecerile cu circulaţia nedirijată, pietonii au prioritate în trecere, în raport cu conducătorii de vehicule, însă ei trebuie să apară pe carosabil numai când vor fi convinși de siguranţa traversării. De asemenea, pietonilor li se interzice să se angajeze în traversarea drumului nemijlocit prin faţa sau spatele unui vehicul de rută oprit în staţie ori a altor vehicule oprite sau staţionate pe drum.

Pietonii din Moldova ar mai trebui să facă un efort suplimentar, dacă imediat lângă treceri sunt maşini care blochează câmpul vizual şi vederea periferică, de a întoarce capul la stânga şi la dreapta pentru a verifica încă o dată situaţia, nu să treacă cu privirea drept înainte cu speranţa că sunt în deplină siguranţă şi că mereu li se va ceda! Nu, în ţara noastră încă NU trebuie să existe o asemenea speranţă din motiv ce astfel de situaţii se repetă periodic!

Dacă aţi surprins vreo situaţie interesantă/riscantă, în Chişinău sau pe drumurile din ţară, scrieţi-ne şi trimiteţi-ne imagini foto/video în calitate maximă AICI (selectaţi via link şi lăsaţi-ne linkul generat), pe pagina noastră de Facebook sau la adresa contact@autoblog.md, iar noi o vom transforma în ştire care va fi auzită şi de autorităţi!

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/