(video) Accidentul răsunător de pe viaduct. Iată ce lucruri importante ar trebui să învățăm din el

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Nu distribuim acest clip video pentru promovarea acestei şcoli auto, ci doar pentru că descrie explicit ce s-a întâmplat în noaptea zilei de 6 februarie pe viaduct şi ce ar trebui să învăţăm din accidentul care s-a produs atunci pe bd. Dacia. Amintim că rezultatul a fost rănirea gravă a unei tinere, care în weekend a fost externată şi a început să-şi trăiască viaţa din nou.

În acest video este descrisă o situație care prin rezultatul său tragic este un moment de cotitură, unul în care noi, întreaga societate, toți șoferii, toți cei care învață în școlile auto, pot conștientiza că acționarea/reacţia corectă este o componentă importantă pentru conducătorul auto modern, pentru a ne apăra în urma unui accident rutier.

Care e lecția?

Să presupunem că mergem cu viteză în afara localității sau în orice alt loc unde o mașină nu ar trebui să oprească, adică unde nu sunt bariere/obstacole, nu sunt semafoare sau intersecții și totuși în față am văzut că s-a oprit o altă mașină sau o coloană de autovehicule, din cauza unor defecţiuni, accidente sau varii motive…

Atunci noi avem două variante:

  1. Ne apropiem și oprim în spatele mașinii oprite sau a unei coloane și „așteptăm” până când vine cel din spate care, dacă avem norocul să ne vadă la timp, va opri la o distanţă sigură. Dacă nu, atunci sunt șanse „să ne lipească” de cel din față.
  2. Să oprim la 30, 50 sau 100 de metri până la maşina/coloana oprită, să aprindem semnalizatoarele de avarie, să privim în oglinzi și să așteptăm până vine cineva din spate.
  • Când vine mașina din spate, o urmărim, căci dacă nu va opri la timp să putem accelera pentru a înainta sau a ne feri, iar dacă observăm că începe să oprească mergem împreună cu celălalt şofer și ne includem în coloană.
  • Dacă vom face asta de fiecare dată când va apărea o situație de oprit în trafic și vom lua această măsură de fiecare dată, probabilitatea de a fi lovit în spate devine foarte mică. Dacă vom opri de fiecare dată aproape de mașina premergătoare bineînțeles că există riscul să fim loviți de un șofer neatent.
  • Altă lecție este: Dacă mașina voastră a fost accidentată, conectați imediat semnalizatoarele de avarie, dar NU ieșiți imediat după din cabină. ASIGURAȚI-VĂ întâi că sunteți văzuți, că mașinile care se apropie s-au oprit, iar doar după ce v-ați asigurat ieșiți, instalați triunghiul şi după caz chemaţi poliţia. Da, din punct de vedere legal, cel care vine din spate este vinovat în caz de impact, însă situația rutieră se poate dezvolta imprevizibil. De aceea încă o dată: ASIGURAȚI-VĂ înainte de a ieși din mașină!

Apropo, ce părere aveți dacă în chestionarele auto s-ar include câteva studii de caz similare cu situaţia descrisă mai sus? Poate e cazul să avem un nou capitol – condusul preventiv în cazul unui accident rutier sau ceva de genul?

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/