(video) Această grămadă de fier se vinde cu 195.000 de dolari. Ce primeşti în schimbul banilor

0

Pe site-ul duPont Registry a apărut un anunţ de vânzare a automobilului de curse Buick Super Riviera, produs în anul 1952 şi poreclit “Bombshell Betty”.

În schimbul sumei de bani cerute vei primi maşina care deţine şase recorduri de viteză, înregistrate pe lacul secat Bonneville din statul Utah.

Maşina de curse care are un design parcă inspirat din filmul Mad Max, a fost construită de sculptorul american Jeff Brock, având la bază un Buick Super Riviera cumpărat în 2008 de la o fabrică de cherestea abandonată.

Caroseria este confecţionează din foi metalice pentru a-i conferi o suprafaţă cât mai netedă. Sub capotă stă instalat un V8 de 5.2 litri cu 340 de CP.

În anul 2009 maşina a participat la prima cursă organizată la Bonneville, stabilind un record de viteză la categoria XO/GCC (coupeuri şi sedanuri modificate cu motoare pe benzină). Buick a accelerat atunci până la 210.5 km/h.

Peste un an Brock a stabilit un alt record – 228.2 km/h. În 2011 nu s-a reuşit obţinerea unui rezultat mai bun, iar în 2012 americanu s-a întors cu o maşină actualizată a cărei aerodinamică a fost schimbată.

Automobilul a putut accelera atunci până la 261.5 km/h, iar în 2013 – 266.7 km/h.

În anul 2014, Bombshell Betty a fost vândută fotografului Peter Lik.

Maşina se vinde acum contra sumei de 195.000 de dolari, iar noul proprietar se va alege cu toate trofeele şi documentele care confirmă recordurile înregistrate.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

https://abangsongan.desa.id/https://abuan.desa.id/https://banua.desa.id/https://baturselatan.desa.id/https://baturtengah.desa.id/https://baturutara.desa.id/https://bayunggede.desa.id/https://belandingan.desa.id/https://belanga.desa.id/https://belantih.desa.id/https://buahan.desa.id/https://bunutin-kintamani.desa.id/https://catur.desa.id/https://daup.desa.id/https://dausa.desa.id/https://demulih.desa.id/https://gunungbau.desa.id/https://katung.desa.id/https://kedisan.desa.id/https://kintamani.desa.id/https://lembean.desa.id/https://manikliyu.desa.id/https://pengejaran-kintamani.desa.id/https://pengiangan.desa.id/https://pinggan.desa.id/https://satra-kintamani.desa.id/https://sekaan.desa.id/https://sekardadi.desa.id/https://selulung.desa.id/https://siakin.desa.id/https://songana.desa.id/https://songanb.desa.id/https://subaya.desa.id/https://suter.desa.id/https://terunyan.desa.id/https://ulian.desa.id/https://undisan.desa.id/