(video) În America a fost stabilit un nou record de viteză printre maşinile “comestibile”

În Statele Unite, o mașină “comestibilă” a stabilit două recorduri Guinness simultan: pentru viteza maximă și pentru distanța parcursă. A accelerat până 27.48 km/h și a rulat pe o distanţă de 106.62 metri (timp de 29.43 secunde).

https://youtu.be/fkJ1uaIwn8s

Inițiatorul ideii a fost un cazinou recent deschis şi prin asta a dorit să-şi facă publicitate, inclusiv parcării imense pentru 2.700 de maşini. De maşină s-a ocupat celebrul patiser Mike Elder, care are o experienţă în astfel de creaţii gustoase, dar acum s-a întrecut pe sine.

Conform regulilor oficiale a Cărţii, pentru ca recordul să fie înregistrat, o mașină trebuie să fie cel puțin 90% comestibilă. Au fost construite în total două exemplare, ambele formate din 12 straturi verticale de tort, cu alte cinci pe spoilerul din spate.

O echipă de nouă profesioniști a avut nevoie de 46 de ore pentru a “asambla” mașinile neobișnuite făcute din tort, costurile totale ale forței de muncă fiind estimate la 414 ore-om. Vehiculul alb a fost făcut din 139 de prăjituri de vanilie cu glazură de unt, iar cea neagră din 145 de prăjituri de ciocolată cu o glazură similară. Ambele au fost complet acoperite cu fondant de gheață satinat, cu imagini comestibile și detalii de fondant.

Drept suport al bunătăţilor a fost folosit un cadru din aluminiu care, cu roţi slick şi osii, cântăreşte doar aproximativ 29 de kg: 28.57 dintr-un total de 298.46 kg ale maşinii albe și doar 28.12 dintr-un total de 303.45 kg ale maşinii negre. Scaunele au fost confecţionate din cereale din orez, iar în termeni de dimensiuni avusese 2.84 metri în lungime, 1.24 metri în lățime şi 0.93 metri în înălțime.

Michael Andretti, pilot american de curse și campion la diferite competiții de motorsport, a fost pus la volan. Drept urmare, a reușit să bată două recorduri simultan cu ajutorul celei albe (recordul original de viteză era valabil din 2012 – 17.2 km/h). Maşina neagră a fost condusă de Mike Elder, dar nu a reuşit să meargă mai departe şi mai repede.

După aceste performanțe, care au avut loc încă în noiembrie 2020, dar acum făcute publice, mașinile au fost donate unei organizații non-profit locale care oferă suport persoanelor pentru adăpost, care le-a şi servit oamenilor pentru un consum deplin.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/