(video) Să pui pe acoperiș un G-Class, fie el și de generație nouă, este la fel de ușor! Ce a rămas dintr-un G 63 AMG răsturnat din senin pe o plajă din Olanda

Cunoaştem foarte bine că vechiul G-Class avea o caroserie care se prezenta destul de fragilă atunci când exemplare se răsturnau în accidente rutiere. Am relatat şi aici pe blog despre câteva situaţii.

Acum însă, odată cu prezenţa noii generaţii pe piaţă, nimeni nu a spus că aceasta nu poate fi pasibilă de astfel de incidente, însă cum ajunge să arate maşina după o sesiune de răsturnări puţină lume a văzut.

Nici cei de la Euro NCAP nu au un test care să simuleze măcar îndeaproape ceea ce s-a întâmplat în imaginile ataşate.

Derulaţi în dreapta pentru a vedea momentul accidentului:

Situaţia în cauză a avut loc acum câteva zile pe o plajă din Ţările de Jos (Olanda). Conducându-l pe nisip umed, conducătorul acestui G 63 AMG s-a încumetat să-i piardă controlul şi drept urmare maşinăria de peste 2.5 tone s-a răsturnat de mai multe ori.

Din fericire şoferul a rămas teafăr, însă pentru a scoate off-roader-ul din nisip umed a fost nevoie de intervenția unor autospeciale mult mai grele. Se vorbeşte că exemplarul G 63 AMG, înmatriculat la sfârşitul lunii iunie din acest an, ar fi fost luat la un test drive, un indiciu fiind inscripția unui dealer pe caroserie, însă ar fi un zvon din motiv ce nu s-a confirmat nimic la nivel oficial.

Dificil este de spus care ar fi fost urmările dacă accidentul ar fi avut loc pe o suprafaţă de pământ mult mai tare. Respectiv, imaginile în cauză ne spun cum şi cât de mult se poate deforma SUV-ul doar pe nisip. Dar să fi fost asfalt sau beton…

Amintim doar că Olanda este ţara unde maşinile de talie premium se impozitează destul de simţitor, astfel încât acest G-Class are un preţ de start oficial de 254.666 de euro! Pentru comparaţie, în ţara noastră un G 63 AMG costă minim 158.660 de euro. Simţiţi diferenţa?

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/