Jaguar Moldova: Noul I-Pace, automobil al viitorului, va fi lansat peste câteva luni

Autor: Jaguar Moldova

Jaguar I-Pace a debutat în premieră europeană la Salonul Auto Internațional de la Geneva, ediţia 2017. Este primul în istorie electrocar ce poartă logoul Jaguar și se află deocamdată la stadiul de concept, dar producătorul oferă suficiente detalii și spune că producerea modelului va începe în anul 2018.

Jaguar I-Pace are un aspect uimitor, de menționat farurile/față alungite, cu un ”mijit” agresiv și o bordură elegantă de lumini LED de zi. Grilajul radiatorului  corespunde tradițiilor mărcii și nu este un element funcțional, este realizată în stil strict corporativ, include numeroase celule mari alungite și etalează logoul producătorului. Pentru că sub capotă nu există un motor cu ardere internă, habitaclul a fost deplasat mai în față, fapt care îi dă mașinii un aspect neobișnuit și memorabil.

Dimensiunile lui Jaguar I-Pace

Jaguar I-Pace – este un crossover compact cu dimensiunile: lungime 4.680 mm, lățime 1.560 mm, înălțime 1.890 mm, datele despre garda de sol și аmpatament deocamdată nu au fost făcute publice. Aceste caracteristici încă  urmează să ne uimească, căci electromobilele nu au nevoie de cardane și sisteme voluminoase de eșapament în partea de jos, iar electromotoarele sunt compacte, fapt care permite ca salonul să fie spațios și confortabil.

Jaguar I-Pace are chiar două portbagaje, unul în partea din față a automobilului, acolo unde anterior era amplasat motorul cu ardere internă. Acesta nu este mare – doar 36 litri, perfect pentru bagajele de mână.

Portbagajul așa cum îl știm noi se află la locul lui obișnuit și își poate bucura proprietarul cu un volum mare – 530 litri de spațiu liber, cu spetezele scaunelor din rândul doi ridicate.

Automobilul este perfect pentru soluționarea sarcinilor cotidiene ale orășenilor, dar și o călătorie lungă cu mai mulți pasageri la bord și bagaje numeroase, nu îi  va diminua spiritul practic.

Motorul lui Jaguar I-Pace

Jaguar I-Pace este construit pe un cadru din aluminiu cu blocul acumulatorului din litiu-ion integrat, capacitate 90 kWh. Astfel centrul de greutate a fost micșorat, mașina având o stabilitate incredibilă pe drum. De acest cadru este fixată suspensia crossoverului F-Pace.

Jaguar I-Pace are sistem de tracțiune integrală și două motoare electrice, puterea sumară a cărora este de 400 CP, în timp ce cuplul motorului este de 700 Nm. Motoarele electrice au o trăsătură uimitoare – cuplul maxim este disponibil imediat, nu e nevoie să fie rotite pentru a atinge viteze meri, ca în cazul motoarelor cu ardere internă. Astfel, mașina dezvoltă viteza de 100 km/h în doar 4 secunde. Această dinamică o plasează în rândul renumitelor mașini sport.

Din fericire, Jaguar I-Pace nu numai că are o dinamică uimitoare, dar și o rezervă solidă de parcurs. El poate parcurge 500 km, standard european de testare NEDC ЕС. Dar chiar dacă bateria acumulatorului va ceda, o puteți încărca la 80% în doar 90 minute, cu ajutorul unui dispozitiv de încărcare cu puterea de 50 kW.

Echiparea

Jaguar I-Pace este echipat tehnic incredibil, însă deocamdată nu se cunosc detalii. Se știe doar că ne va bucura cu  sistem multimedia cu ecran tactil, cu diagonala de 12 inci, panoul de bord digital, volan multifuncțional cu panouri tactile pe spițe, un display de proiecție pe parbriz și mânere retractabile la uși.

Concluzie

Jaguar I-Pace este o mostră de tehnologii avansate și elaborări noi în industria auto. Are un design uimitor și vertiginos care subliniază perfect caracterul și statutul social al proprietarului său. Un astfel de automobil nu se va pierde pe o parcare imensă și nu se va dizolva în plictisitorul flux  cotidian.

Grație excluderii voluminosului motor cu ardere internă și a tunelului arborelui cardanic, interiorul este spațios și confortabil. Salonul este împărăția materialelor de finisare exclusive, a ergonomiei echilibrate și a confortului fără compromise. Chiar și o călătorie de durată nu va crea incomodități suplimentare.

Deși lista deplină a opțiunilor încă nu este publicată, ceea ce cunoaștem deja ne bucură cu soluțiile avansate și funcționalitate. Jaguar I-Pace – un automobil al viitorului, pe care îl vom putea atinge în anii imediat următori.

P.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/