(video) Acesta a fost un Koenigsegg Jesko Attack! Producătorul a emis un ordin pentru toți clienții

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Koenigsegg Automotive a emis un ordin de interdicție de a conduce (Do-Not-Drive Order – DNDO) pentru proprietarii hypercarului Jesko, în urma unui incident major în care a fost implicat un exemplar.

Pe 15 iunie, în jurul orei locale 10:00, un Koenigsegg Jesko care participa la raliul de supercaruri “6to6 Europe Tour 2024” din Grecia a luat foc și a ars în întregime. Șoferul, cât și pasagerul au scăpat nevătămați.

Având în vedere amploarea evenimentului, incidentul a fost surprins și răspândit rapid pe rețelele de socializare.

Acest Koenigsegg Jesko Attack tocmai fusese livrat proprietarului său spaniol cu câteva săptămâni înainte, prin intermediul dealerului Carage din Lucerna (Elveția), scrie Egg Registry.

Mașina, o creație personalizată cunoscută sub numele de Jesko “NÜR Edition”, a fost finisată cu KNC. Este vorba despre o caroserie realizată meticulos și integral din fibră de carbon, cu textură expusă la vedere. Este cea mai scumpă opțiune pe care o oferă compania. De asemenea, a avut și accente Gold Leaf, în stilul lui Jesko Attack Odin.

Până în prezent, conform informațiilor disponibile, Koenigsegg a livrat 28 de mașini în întreaga lume, iar alte 14 mașini se află în prezent în teste de pre livrare. Amintim că vor fi construite în total 125 de unități și nu se știe dacă va exista încă una pentru a o înlocui pe cea arsă.

Deocamdată nu se cunoaște cauza exactă a incidentului

Într-un e-mail adresat proprietarilor de Jesko (furnizat către Egg Registry de către un client Jesko), Koenigsegg a scris că nu cunoaște deocamdată cauza incidentului. Însă de notat este că în aceste zile se înregistrează caniculă în Grecia. Temperatura aerului poate depăși 40 de grade Celsius. Iar mașina era condusă destul de intens, potrivit martorilor prezenți la raliu. Combinația de temperaturi ar fi dus la o supraîncălzire.

„Din lipsă de prudență rugăm toți proprietarii și șoferii de Jesko să nu-și mai conducă mașinile până când nu vom avea ocazia să înțelegem mai bine situația”. Compania încheie e-mailul promițând o actualizare a proprietarilor imediat ce va ști mai multe.

Resturile mașinii au fost expediate deja la fabrica Koenigsegg din Ängelholm, Suedia. Acolo, în măsura posibilităților, talentații ingineri vor încerca să afle cauza incidentului și, dacă este cazul, să remedieze problema.

Exemplarul distrus ar fi costat aproximativ 4.000.000 de dolari SUA!

Din câte puteți observa, prin eșapamentul lui Jesko pot ieși nu doar gaze:

Cmentariile sunt închise