(video) Acesta ar fi cel mai rapid BMW 3.0 CSi de pe planetă după ce a fost transferat pe electricitate

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Electric Classic Cars a publicat un reportaj despre un restomod neobișnuit. Este vorba despre un BMW 3.0 CSi din anii 1970 care nu a fost echipat doar cu un motor electric de la Tesla Model S, ci și completat cu un kit aerodinamic de caroserie de la celebra şi rara versiune 3.0 CSL! Proprietarul a avut nevoie de aproximativ doi ani pentru a construi maşina.

Automobilul pentru proiect a fost identificat într-o magazie dărăpănată, unde a stat cu trapa deschisă. Acum, proprietarul numește acest BMW 3.0 CSi modificat un tribut adus memoriei emblematicei mașini sport de curse din aceeași epocă – BMW 3.0 CSL.

Pentru a-l face asemănător cu ultimul s-a schimbat bara de protecţie frontală, au apărut inserţii pe capotă, alături de un spoiler, o aripă posterioară, iar jantele sunt marca Alpina. În paralel a fost necesar de refăcut interiorul afectat de apă, acum acolo găsindu-se scaune din piele cu suporturi laterale dezvoltate și ornamente din lemn. 

Șasiul a fost, de asemenea, actualizat şi ranforsat. Frânele originale au fost înlocuite cu unele moderne marca Wilwood. Compartimentul motorului este complet ocupat de un pachet de baterii. O altă baterie mai mică este instalată între scaunele din spate și portbagaj, ocupând o parte din volumul acestuia, iar singurul motor electric cu 450 CP este situat deasupra punții posterioare. Pentru comparaţie, originalul BMW 3.0 CSi are un benzinar cu şase cilindri şi volum de 3.0 litri (capacitate de puţin peste 200 CP).

Aflăm că bateriile de la bord asigură o autonomie realistă de peste 300 km. Conform calculelor, accelerația de pe loc şi până la 97 km/h durează aproximativ trei secunde! Proprietarul susține că greutatea suplimentară a bateriilor nu denaturează serios caracteristicile de conducere, comportamentul fiind acum comparabil cu al unui original BMW 3.0 CSi cu un șofer și pasager.

Din afară, natura electrică a maşinii sport nu este dată de gol cu nimic, până când nu este pusă la încărcat.⚡

Vezi şi:

Cmentariile sunt închise