(video) Ai auzit despre Maybach Zeppelin – cel mai puternic Maybach din istoria companiei?

În martie 2009, la Salonul Auto de la Geneva, brandul Maybach care exista de sine stătător a arătat lumii noul model Zeppelin. Noul venit reprezenta zenitul absolut în segmentul berlinelor de lux şi acest lucru îl făcea un demn succesor al legendarului Maybach Zeppelin, care a fost venerat la nivel mondial în anii 1930.

La acea vreme, Karl Maybach dezvoltase o mașină de lux, care nu mai fusese văzută până atunci. Pentru a o pune în mişcare el a derivat un motor cu 12 cilindri din același pe care l-a dezvoltat pentru a alimenta îndrăznețele dirijabile ale pionierului aviației Ferdinand Graf von Zeppelin. 

Inspirat de personalitatea vizionară a contelui, el a botezat prima mașină cu 12 cilindri din Germania, produsă în serie – Zeppelin – oferind-o clienţilor bogaţi cu agregate cu o cilindree de 7.0 sau chiar 8.0 litri (150 sau 200 CP respectiv)!

Caracteristici cheie:

  • Maşina a existat la ofertă în două variante de ampatament la alegere, fiind făcută pe baza modelelor 57 S şi 62 S, numerele semnificând lungimea totală a maşinii în metri – 5.7 şi 6.2 respectiv.
  • Acesta a fost şi rămâne cel mai puternic Maybach din istorie – inginerii AMG au modificat motorul V12 biturbo de 6.0 litri pentru a produce 640 CP şi un cuplu maxim limitat la 1.000 de Nm.
  • Maybach 57 Zeppelin poate prinde suta în 4.9 secunde şi rula cu maxim 275 km/h, limitată electronic. Maybach 62 Zeppelin poate face 0-100 km/h în 5.1 secunde şi rula cu maxim 250 km/h.
  • La exterior, modelul de top poate fi recunoscut prin finisajul său special în două tonuri, care este aplicat într-o serie lungă de etape. Standard, linia mediană îi este vopsită până pe fundalul ansamblurilor farurilor într-un maro deschis Rocky Mountains, formând un contrast elegant și sclipitor cu finisajul negru Taiga folosit pentru restul caroseriei vehiculului. Stopurile roşii închise și o partiție verticală fină în terminaţiile eşapamentului sunt alte accente care îl deosebesc.
  • Jantele elegante de 20 de inci nou proiectate, într-un finisaj Chrome Shadow, completează imaginea. Acestea au fost vopsite mai întâi cu un substrat negru, înainte de a avea un strat superior argintiu, aplicat folosind un proces sofisticat, care face ca nuanţa să se întunece treptat din exterior spre interior.
  • Oglinzile exterioare simplificate, care produc și mai puțin zgomot de la vânt, sunt noi pentru Maybach Zeppelin. Au un design mai unghiular și sunt separate de rama ușii printr-un braț subțire, oferindu-le un aspect mai expresiv. De asemenea, au o suprafață oglindită mărită, împreună cu indicatori de direcţie în formă de V, care ulterior au fost preluate şi incluse în oglinzile modelelor Mercedes-Benz.
  • Inscripția curbată “ZEPPELIN” care apare sub emblema dublă distinctivă “M” pe grila radiatorului și pe capacul portbagajului dă instantaneu modelului un statut de elită, alături de alte plăcuţe speciale din compartimentului motorului şi interior care indică ediţia limitată!
  • Interiorul maşinii putea fi tapiţat integral cu piele naturală matlasată în orice culoare la alegere. Consola centrală din față, peretele despărțitor disponibil ca opțiune pentru Maybach 62, plus nişte cupe pentru spumant din argint, incluse standard, au inscripţia “MAYBACH ZEPPELIN”.
  • De asemenea, clienții au putut opta pentru un detaliu de echipament deosebit de rafinat, care este exclusiv pentru Maybach Zeppelin – un atomizor de parfum extrem de calitativ, singurul de acest gen din lume.
  • Componenta centrală a sistemului este o sferă de plexiglas iluminată intern pe consola centrală din spate, în care proprietarii Maybach Zeppelin pot introduce o fiolă cu parfumul lor preferat. Sub baza sferei, care este finisată în lac de pian, există o pompă regulatoare dedicată. Prin simpla apăsare a unui buton, acest compresor atrage aerul pre-purificat din interiorul vehiculului și îl direcționează în sfera de plexiglas într-un flux ușor. Fluxul de aer trece prin patru deschideri în partea superioară a capacului flaconului, permițându-i să transporte molecule de parfum din vârful capacului în interiorul vehiculului. Aerul care a fost purificat în mod adecvat de sistemul de control al climatizării curge și el dintr-o priză de ventilație din partea de jos a sferei, ajutând astfel la distribuirea aerului parfumat în habitaclu.
  • Pulverizatorul de parfum poate fi activat fie de pe scaunul șoferului, fie prin intermediul unui buton din consola centrală din spate, cu o roată suplimentară în spate pentru controlul aromelor sensibile. Parfumul ales intră ușor în habitaclu în decurs de zece până la doisprezece secunde. La modelele cu perete despărţitor, numai pasagerii din spate pot activa atomizatorul.
  • Experții în aromă au luat în considerare simțul mirosului uman la proiectarea mecanismului de control. Pe măsură ce nasul se adaptează la mirosuri în așa fel încât să nu le mai perceapă după un timp scurt, atomizatorul de parfum se oprește după aproximativ zece minute pentru a împiedica simțul mirosului ocupanților să fie copleșit până la punctul în care nu se mai pot bucura aroma fină. Odată ce sistemul a fost oprit, parfumul se evaporă rapid. Datorită controlului sofisticat și a parfumurilor de înaltă calitate utilizate, parfumul nu se strecoară nici în materialele interioare, nici în hainele ocupanților.
  • Sistemul este livrat cu două parfumuri selecte, care au fost dezvoltate exclusiv pentru Maybach de către un parfumier renumit de la specialistul global Givaudan: unul ușor și răcoritor, celălalt mai lemnos, mai bogat și mai greu, făcându-l un complement ideal pentru interiorul lui Maybach Zeppelin. Fundația pentru acesta din urmă este agar, cel mai scump lemn din lume, care este ars în ceremonia de tămâiere japoneză “ko-do”.
  • Specificația include un total de trei flacoane valoroase, care sunt suflate manual de către un cunoscut sticlar. Însuşi sistemul elaborat și silențios de parfumare este o inovație brevetată de Maybach, care a fost dezvoltată in-house.
  • La comandă, Maybach mai putea pune în interiorul acestor maşini inserţii din diverse tipuri de lemn natural, inserţii din piatră precum granitul, inserţii din aur în locul unor cromate, un acoperiş panoramic electro-transparent pentru modelul 62 (cu o membrană de cristal lichid din plastic polimeric conductiv), monograme personalizate brodate, panou solar în loc de trapă, etc.

La momentul lansării pe piaţă, Maybach 57 Zeppelin costase minim 406.000 de euro, iar Maybach 62 Zeppelin de la 473.200 de euro (preț de listă german, fără TVA). Atomizorul de parfum, care este exclusiv pentru Maybach Zeppelin, putea fi comandat pentru alţi 3.950 de euro. În total au fost asamblate manual doar 100 de maşini!

Vezi şi: (video) Încep oficial vânzările de Mercedes-Maybach S-Class! Top 50 cele mai scumpe opțiuni

Vezi şi: (video) Cea mai scumpă maşină din toată Rusia! Se vinde acum un rar şi practic nou Maybach 62 Landaulet

Specificaţii tehnice:

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/