(video) Alternativă există deja! Hennessey are gata noul VelociRaptor 400 Bronco

0

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram!
Le puteţi şi comenta acolo 😉

Pentru noul Ford Bronco Raptor există deja o alternativă decentă! Chiar cu trei zile înainte de premiera sa cei de la Hennessey au anunţat că au gata proiectul VelociRaptor 400 Bronco, primele indicii despre care au apărut încă în decembrie 2018!

Modificările efectuate de atelierul de tuning asupra acestui SUV nu se pot compara cu cele realizate de Ford şi Ford Performance, însă modelul merită o lanşă la viaţă din motiv ce va fi mai limitat.

Noul VelociRaptor 400 Bronco se bazează pe modelul de serie Bronco Wildtrack. A beneficiat în schimb de noi bare de protecţie din oţel (cea frontală include proiectoare LED suplimentare), praguri laterale exterioare retractabile electric şi jante de 18 inci, deși diametrul exterior al anvelopelor este similar cu cel al maşinii stoc cu pachet Sasquatch – 35 inci.

Caroseria mai este decorată cu autocolante și plăcuțe de identificare, iar interiorul propune cel puţin o tapițerie nouă pentru scaune.

Caracteristica principală a noului VelociRaptor este un motor EcoBoost V6 de 2.7 litri, forţat să genereze mai mulţi cai putere. Datorită instalării de noi sisteme de admisie și evacuare (din oţel inoxidabil), un intercooler mai mare și o nouă unitate de control, puterea a crescut de la 335 la 417 cai (la 4.400 rpm), iar cuplul maxim de la 563 la 818 Nm (de la 3.200 rpm)! Se spune că maşina poate face 0-97 km/h în 4.9 secunde.

Pentru comparaţie, noul Bronco Raptor are V6 twin-turbo de 3.0 litri cu o capacitate de peste 400 de cai putere. În plus, dispune de o suspensie serios modificată şi o transmisie ranforsată, printre alte caracteristici unice.

Prețul noului Bronco Raptor va fi de 70.000 de dolari. Hennessey cere pentru noul său model cel puțin 80.000 de dolari. Atelierul intenționează să lanseze doar 200 de mașini pe an.

GALERIE FOTO:

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata