(video) Anunţ neașteptat de la Ford: Noul Bronco va fi adus în Europa

0

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

La exact doi ani de la premiera maşinii în SUA, lucru care s-a întâmplat în ziua de 14 iulie 2020, Ford anunţă astăzi că va aduce noul Bronco şi în Europa.

Însă există două veşti mai puţin îmbucurătoare: va fi disponibil în număr strict limitat pe piețe europene selectate (unde se vând maşini cu volan pe stânga) şi abia de la sfârșitul anului 2023!

Caracteristici cheie:

 • Modelul european va fi livrat exclusiv în versiunea 4×4, cu un design robust, abilități extreme de off-road și tehnologie de ultimă generație pentru o gamă largă de scenarii de teren accidentat.
 • Modelul european va fi livrat doar în versiunea cu patru uşi, însă cu ce motor sub capotă nu este clar deocamdată.
 • Modelul are, printre altele, o serie de panouri pătrate ale caroseriei, proiectate pentru a vizualiza mai ușor colțurile exterioare ale SUV-ului și, prin urmare, fiind mai ușor de manevrat în condiții dificile de off-road.
  • Bronco are multe aspecte simple, dar inteligente, cum ar fi pasajele roților din plastic și secțiunile înălțate de ghidare în partea de sus a aripilor din față, pentru a ajuta șoferul să localizeze colțurile vehiculului – dar care pot fi utilizate și ca puncte de ancorare capabile să susțină până la 68 kg. Acest lucru facilitează transportul articolelor mai mari, cum ar fi canoe.
  • Bronco are un plafon rigid complet demontabil, cu o căptușeală de antifonare pentru mult confort la drum. Plafonul rigid demontabil se separă, de asemenea, în patru panouri, cu locașuri de depozitare dedicate la bord pentru cele două panouri frontale, pentru flexibilitate maximă.
  • Toate ușile pot fi demontate complet – și individual – folosind o singură unealtă în doar opt minute, oferind o senzație de libertate maximă, precum și o vizibilitate și mai mare în condiții de off-road.
  • Geamurile fără cadru reduc greutatea totală a ușilor, făcându-le suficient de ușoare pentru a fi îndepărtate de proprietarii de aproape orice statură. Clienții vehiculelor 4×4 convenționale cu uși detașabile rămân în situația de a nu ști ce să facă cu ele, în timp ce Bronco oferă locașuri pentru depozitare dedicate pentru a permite stocarea ușilor în siguranță la bord, gata de remontare în câteva minute.
  • Echipa de proiectare a montat și oglinzile retrovizoare la baza parbrizului pentru a menține vizibilitatea chiar și cu ușile îndepărtate.
  • Bronco are câteva alte elemente detașabile care permit atât personalizarea, cât și performanța sporită în off-road. Grila frontală și bara de protecție pot fi îndepărtate și schimbate cu versiuni alternative, în timp ce pasajele roților din plastic sunt proiectate să fie îndepărtate fără deteriorare în cazul unui impact în condiții off-road și pot fi înlocuite ușor și rapid.
  • Bronco prezintă peste tot mai multe „surprize” în ceea ce privește designul – detalii ascunse care celebrează moștenirea Bronco și care sunt concepute pentru a fi descoperite de proprietari în timpul utilizării vehiculului. Exemplele includ logouri ascunse, o reprezentare grafică care ilustrează gama originală de modele din 1966, un deschizător de sticle încorporat în interior și coordonatele GPS ascunse ale locațiilor utilizate pentru testare în timpul dezvoltării modelului.
 • În centrul capacității de a accesa orice tip de suprafață a lui Bronco, se află Terrain Management System, care facilitează selectarea modului de care au nevoie șoferii pentru a se adapta condițiilor.
  • Pe lângă modurile de conducere, cum ar fi Normal, Eco, Sport și Slippery, modurile dedicate off-road G.O.A.T. (Goes Over Any Type of Terrain) includ Mud/Ruts, Sand, precum și un mod Baja inspirat de curse, fiecare mod optimizând accelerația, punctele de schimbare a treptelor de viteză și răspunsul direcției pentru a se potrivi cu tipul de teren pe care se rulează.
  • Bronco este disponibil şi cu o cutie de transfer electronică cu două viteze care permite schimbarea în mers sau o cutie de transfer electromecanică cu două viteze cu un mod automat, care permite sistemului să comute fără probleme între tracțiune pe două roți și tracțiune integrală în funcție de condițiile de drum.
  • Un diferențial spate blocabil este standard, în timp ce disponibilitatea opţională a unui diferențial frontal blocabil și a unui sistem de deconectare a barei anti-ruliu față oferă o articulație maximă în condiții dificile.
 • Bronco oferă, de asemenea, un Trail Toolbox, o suită de tehnologii sofisticate off-road pentru a sprijini șoferii și a le permite să exploreze capabilitățile vehiculului cu încredere.
  • Trail Control funcționează într-un mod similar cu controlul vitezei de croazieră; șoferul poate selecta o viteză de până la 31 km/h, iar vehiculul va gestiona automat accelerația și frânarea pentru a menține viteza selectată în timp ce șoferul se concentrează pe direcție, pe un teren dificil.
  • Trail Turn Assist utilizează vectorizarea cuplului bazată pe frânare pentru a reduce raza de viraj cu până la 40% atunci când se merge off-road în spații restrânse, în timp ce Trail One-Pedal Drive permite șoferului să accelereze și să frâneze folosind doar pedala de accelerație, oferind un control mai ușor și precis al vitezei atunci când se conduce în condiții dificile.
  • Tehnologiile de asistență pentru șofer includ AdvanceTrac cu Roll Stability Control și Trailer Sway Control pentru siguranța șoferului la remorcare.
 • În esență, Bronco este construit pe un șasiu din oțel de înaltă rezistență, cu șapte traverse, oferind o bază dură și permițând deplasarea substanțială a suspensiei pentru o capacitate off-road spectaculoasă.
  • Bronco dispune de suspensie de stabilitate off-road de înaltă performanță (HOSS), care constă din brațe independente cu arcuri elicoidale de cursă lungă în față, reducând greutatea nesuspendată cu până la 20%, în comparație cu modelele de punți solide, oferind confort superior la rulare și contact constant cu suprafața.
  • În spate, o punte solid construită, cu cinci brațe, cu arcuri de cursă lungă cu rată variabilă, este standard, combinată cu amortizoare de mare rezistență pentru toate tipurile de utilizare.
  • Jantele disponibile de 17 și 18 inchi din aliaj sunt echipate cu anvelope pentru toate suprafețele pentru confort sporit la drum și siguranță în off-road.
  • Clienții care doresc cel mai înalt nivel de performanță off-road pot proteja componentele critice cu o placă frontală disponibilă opţional, precum și cu protecție pentru motor, transmisie, cutie de transfer și pentru rezervorul de combustibil.
  • Pragurile laterale disponibile sunt suficient de puternice pentru a susține greutatea vehiculului pentru urcările extreme pe stânci; cârligele de remorcare expuse față și spate sunt standard; iar o bară de acoperiș din oțel de înaltă rezistență este prevăzută cu airbaguri cortină laterale integrate, precum și airbaguri laterale și frontale pentru siguranță deplină.
 • Potrivindu-se cu exteriorul dur și hotărât, designul interior al noului Bronco este extrem de funcțional, plin de tehnologie, dar și robust și conceput pentru a rezista utilizării în medii dificile. Panoul de bord se inspiră în designul său din prima generație Bronco, având culori inspirate de nuanțe naturale și echipamente de exterior și materiale alese pentru maximă fiabilitate şi curăţare.
  • Mânerele de prindere sunt integrate în panoul de instrumente și consola centrală pentru confortul pasagerilor în toate condițiile, consola centrală dispune de un suport de încărcare wireless care a fost proiectat pentru a menține telefonul mobil în poziție fixă chiar și în unghiuri extreme de înclinare, suprafețele panoului de bord sunt ușor de șters, iar butoanele fizice din cabină sunt etanșate cu silicon și au puncte de contact din cauciuc pentru a asigura protecția față de alte elemente și sunt ușor de curățat.
  • Chiar dacă este construit pentru cele mai dure condiții, nu există compromisuri în ceea ce privește caracteristicile de confort sau comoditate. Un panou de instrumente TFT de 8 inchi este asociat cu un ecran tactil central LCD de 12 inchi, cu sistem multimedia SYNC 4 de ultimă generație, care beneficiază de actualizările software Ford Power-Up pentru o funcționalitate îmbunătățită în timp.
  • Bronco oferă, de asemenea, puncte de atașare în partea de sus a panoului de instrumente, pentru un suport de dispozitive, permițând clienților să-și atașeze camerele video sau telefoanele mobile cu conexiuni de alimentare de 12 volți și USB dedicate.
  • Apple CarPlay și Android Auto sunt dotări standard alături de un B&O Premium Sound System cu 10 difuzoare, inclusiv un subwoofer, care se integrează perfect cu aplicația FordPass disponibilă.
  • Chiar și atunci când situația devine dificilă, Bronco are grijă de dumneavoastră, cu un sistem standard de camere video, cu vedere la 360 de grade şi cu o serie de caracteristici off-road, care oferă o vizualizare a roților din unghiuri inaccesibile de pe scaunul șoferului, sporind vizibilitatea în timpul provocărilor de un nivel tehnic ridicat, cum ar fi rulările pe stânci.
 • Noul Bronco este conceput pentru a fi pregătit pentru orice tip de aventură, iar clienții își pot îmbunătăți experiențele cu o gamă largă de accesorii concepute să lucreze mână în mână cu sistemele Bronco, ușor de montat datorită suporturilor dedicate echipate cu șuruburi marca Bronco.
  • Sistemele de iluminare îmbunătățite, cum ar fi o bară luminoasă disponibilă montată pe acoperiș și spoturile de pe montantul A se conectează pur și simplu la suporturi dedicate echipate cu șuruburi Bronco pentru o vizibilitate sporită, în timp ce, cei care doresc să doarmă în afara maşinii, pot alege dintre un cort pentru spate, cort de acoperiș sau copertina laterală pentru libertatea supremă în aer liber.
  • Husele lavabile pentru scaune din neopren oferă o protecție sporită în cele mai dure condiții off-road, în timp ce șinele de acoperiș și suporturile dedicate disponibile pentru acoperiș și hayon, permit transportul ușor al echipamentelor, cum ar fi schiuri, biciclete și portbagaje de acoperiș.

Un preţ de start deocamdată nu a fost comunicat.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata