(video) Apariţie rară pe circuitul german Nurburgring: Un moldovean cu maşina sa

Orice şofer care are o maşină bună, experienţă de condus şi se respectă pe sine trebuie să ajungă măcar o dată în viaţă pe Nurburgring, legendarul circuit german pe care anual unii vin să-l cucerească iar alţii vin să concureze pe el, deja de câteva decenii consecutiv.

Acum câteva zile s-a întâmplat să apară şi un concetăţean de-al nostru acolo împreună cu automobilul său! Nu putem afirma că este o premieră, însă o raritate la sigur.

FOTO: facebook.com/Andrew Gtr Balan

Întrebat fiind cum şi-a văzut experienţa pe acest circuit, Andrei Bălan a declarat în exclusivitate pentru AutoBlog.MD:

“Scopul vizitei nu a fost înregistrarea unui timp oarecare, ci mai mult a fost un tur în care am făcut cunoştinţă cu el. Plus pe lângă asta, S 63 nu e cea mai bună alegere pentru Nordschleife. Are putere suficientă, ba chiar prea multă ca să-ți permită să o folosești pe deplin, reieșind din faptul că greutatea automobilului și suspensia nu sunt suficiente pentru acest circuit.

Per general a fost o experiență nemaipomenită. Traseul este foarte interesant, evident că la general îl cunoșteam din tot felul de simulatoare jucate la PC cu volan. În pofida acestui fapt, când ajungi pe el de parcă ai face un restart și îl vezi deja din alt aspect. La toate acestea mai adaugi un pic de adrenalină și emoții ca într-un final să ai parte de o experiență nemaipomenită după cum am și menționat mai sus.

Traseul este deschis pentru toți doritorii, toată informația se poate de găsit pe site-ul oficial sau în aplicație, la fel ca și orele de intrare/ieșire de pe circuit. Pe scurt, un tur pe Nordschleife (circuitul de 20.8 km), costă 25 de euro cu începere de la orele 17:30 şi conform calendarului pe site, iar 15 minute pe circuitul competiţional Nurburgring GP 30 de euro”.

Amintim că automobilul pe care îl deţine concetăţeanul nostru este un Mercedes-Benz S 63 AMG, un sedan de generaţie anterioară care are sub capotă un motor V8 de 5.5 litri volum, care produce 544 CP şi 800 Nm de cuplu.

Având o greutate de peste două tone, tracţiune spate şi o cutie de viteze automată poate face 0-100 de km/h în 4.5 secunde, în timp ce viteza maximă este limitată la 250 de km/h.

*Câteva momente de pe circuit. Imaginile pot conţine cuvinte necenzurate

Vezi şi test drive-urile noastre pe Nurburgring:

(video) Test Drive: Noul BMW M5, condus pe Nurburgring

(video) Test Drive: MINI John Cooper Works pe Nurburgring

Cmentariile sunt închise

slot gacor https://dapurberita.tubaba.go.id/kontak/