(video) Are în interior ceva ce îi justifică valoarea? S-a tăiat o roată de Bugatti Veyron, una care costă $35000

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Waterjet Channel a făcut rost şi a tăiat o roată de la un scump Bugatti Veyron pentru a afla ce are în interior, ce este neobişnuit în aceasta şi ce o face atât de scumpă. Costul unei noi roți (anvelopă + jantă) este de 35.000 de dolari, iar un set complet de schimb ar costa respectiv 140.000 de dolari.

Concluzia a fost că nu are nimic ieşit din comun prin care să-i fie justificat preţul, deşi se ştie că Bugatti a lucrat cu Michelin o perioadă de timp îndelungată pentru a dezvolta compusul special al anvelopelor, unul care le face să reziste la viteze de peste 400 de km/h, performanţă pe care nu o pot asigura altele.

Există însă câteva caracteristici interesante pe care le au roţile unui Veyron.

În primul rând, există o căptușeală specială pe suprafața interioară a jantei, element care permite minimizarea tuturor efectelor negative ale unei anvelope care se dezumflă. De obicei, astfel de inele sunt puse pe vehicule blindate.

În al doilea rând, anvelopele sunt montate pe jantă într-un mod neobișnuit, unul care le face să pară lipite. Din nou, dacă soluţia a fost ajustată pentru viteze mari, aceasta este o măsură rezonabilă.

Întreținerea roților modelelor Bugatti diferă faţă de cea pentru mașinile obișnuite. Producătorul cere ca anvelopele să fie înlocuite la fiecare cinci ani, indiferent de gradul de uzură. Iar pe un set de jante este permis de montat nu mai mult de două seturi de anvelope. La al treilea schimb de anvelope este necesar de achiziţionat şi noi jante. 

În plus, la fiecare montare a anvelopei, este obligatorie verificarea jantelor cu raze X pentru a detecta eventuale micro fisuri. Nu orice service sau vulcanizare neoficială este capabilă să ofere acest serviciu, însă dacă îl oferă, din nou, nu costă deloc ieftin.

Vezi şi:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/